Ga naar inhoud

Inboedelverzekering kosten

Met een inboedelverzekering zijn jouw waardevolle spullen verzekerd. Maar hoe zit het met de kosten voor je inboedelverzekering? Deze hangen onder meer af van welke dekking je kiest voor je inboedelverzekering. Maar ook van de waarde van je inboedel: deze is hoger als je kostbare spullen zoals kunstwerken, dure horloges of een gehoorapparaat in huis hebt. Kijkend naar je eigen inboedel vraag jij je misschien af: wat kost een inboedelverzekering voor mij? Univé legt het je haarfijn uit.

Kosten inboedelverzekering 

Wat kost een inboedelverzekering voor jou? Dat hangt af van een aantal factoren, onder meer je woonsituatie. Gemiddeld kost een inboedelverzekering ruwweg tussen de € 10 en € 20 per maand. We zetten de belangrijkste factoren die je premie beïnvloeden voor jou op een rij. 

  • De regio waarin je woont. Sommige postcodegebieden zijn inbraakgevoeliger dan andere. Het risico op schade door inbraak en diefstal is hier dus groter, wat resulteert in een hogere premie.  
  • De grootte van je huis. In een groot huis staat meestal meer (waardevolle) inboedel dan in een klein appartement. Daarom is de hoogte van je premie onder meer afhankelijk van de grootte van je huis.  
  • Met hoeveel mensen je in huis woont. Woon je alleen, met je partner of met kinderen? Ook dit is van invloed op de hoogte van je premie. 

Inboedelverzekering kosten bij Univé 

De kosten van je inboedelverzekering bij Univé zijn onder andere afhankelijk van welke extra dekkingen je kiest. Bij Univé heb je bij je inboedelverzekering de keuze uit de aanvullende dekkingen Mobiele Elektronica, Buitenshuis en Ruitbreuk. Welke aanvullende dekking het beste bij je past, hangt af van een aantal zaken. Hoeveel risico je bereid bent te aanvaarden, in hoeverre je zelf spaargeld hebt om schades te betalen, en of je jouw spullen ook buitenshuis verzekerd wilt hebben. Voor welke aanvullende dekking je ook kiest: als je een inboedelverzekering afsluit bij Univé, heb je geen eigen risico.  

Premie berekenen inboedelverzekering

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering 

Onze inboedelverzekering dekt schade door brand, storm, diefstal, neerslag, lekkage, rook en schroeien. Ook schade door een ongelukje, vallen en stoten is standaard meeverzekerd. Schade door cybercriminaliteit is verzekerd tot € 2.000 per jaar. Wil je extra goed verzekerd zijn? Bij Univé kun je voor enkele euro's per maand extra een aantal aanvullende dekkingen bij je inboedelverzekering afsluiten.  

Mobiele Elektronica dekking 

Met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica zijn draagbare elektronische apparaten, zoals je telefoon, laptop of e-reader in heel Nederland verzekerd. Schade door een ongelukje, vallen of stoten is standaard meeverzekerd met deze dekking.  

Bereken je premie 


Buitenshuis dekking  

Wil je jouw spullen ook buiten je huis verzekeren, kies dan voor de Buitenshuis dekking bij je inboedelverzekering. Je spullen, met uitzondering van mobiele elektronica, zijn dan overal in Nederland tot € 2.500 verzekerd.  

Bereken je premie 


Ruitbreuk dekking  

Met de Ruitbreuk dekking ben je verzekerd tegen gebroken glazen in ramen, deuren en dakkoepels (ook glas in lood kun je verzekeren). Ook gebroken (douche)deuren zijn verzekerd tegen schade.  

Bereken je premie


Kostbaarhedenverzekering 

Heb je in je huis spullen van grote waarde, zoals kostbare sieraden of dure audio- of videoapparatuur? Dan is het verstandig om deze extra te verzekeren met onze kostbaarhedenverzekering. Daarmee zijn je waardevolle spullen wereldwijd verzekerd. Dit kost je enkele euro's extra per maand, afhankelijk van de waarde van je spullen.

Bereken je premie

Veilig Wonen 

Met Veilig Wonen heb je een voordelig serviceabonnement in huis. Je bent verzekerd van onderhoud waar je dat nodig hebt, van alarm tot cv-ketel onderhoud en van schoorsteenvegen tot een schone dakgoot. De aanvullende dienst Veilig Wonen heb je al vanaf € 4,95 per maand. De precieze kosten hangen af van de services – en de combinaties daarvan – die je kiest.

Kies je pakket

Vragen over inboedelverzekering kosten? Neem contact op 

Heb je nog vragen over inboedelverzekering kosten, en hoe deze voor jou uitvallen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan helpen we je snel verder.