Ga naar inhoud

Inboedelverzekering kosten

Met een inboedelverzekering zijn uw waardevolle spullen verzekerd. Maar hoe zit het met uw inboedelverzekering kosten? Deze hangen onder meer af van welke dekking u kiest voor uw inboedelverzekering. Maar ook van de waarde van uw inboedel: deze is hoger als u kostbare spullen zoals kunstwerken, dure horloges of een gehoorapparaat in huis heeft. Kijkend naar uw eigen inboedel vraagt u zich misschien af: wat kost een inboedelverzekering voor mij? Univé legt het u haarfijn uit. 

Kosten inboedelverzekering 

Wat kost een inboedelverzekering voor u? Dat hangt af van een aantal factoren, onder meer uw woonsituatie. Gemiddeld kost een inboedelverzekering ruwweg tussen de €10,- en €20,- per maand. We zetten de belangrijkste factoren die uw premie beïnvloeden voor u op een rij. 

  • De regio waarin u woont. Sommige postcodegebieden zijn inbraakgevoeliger dan andere. Het risico op schade door inbraak en diefstal is hier dus groter, wat resulteert in een hogere premie. 

  • De grootte van uw huis. In een groot huis staat meestal meer (waardevolle) inboedel dan in een klein appartement. Daarom is de hoogte van uw premie onder meer afhankelijk van de grootte van uw huis. 

  • Met hoeveel mensen u in huis woont. Woont u alleen, met uw partner of met kinderen? Ook dit is van invloed op de hoogte van uw premie. 

Inboedelverzekering kosten bij Univé 

Uw inboedelverzekering kosten bij Univé zijn onder andere afhankelijk van welke dekking u kiest. Bij Univé heeft u de keuze uit Inboedel Basis, Inboedel All Risk, en Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Welke dekking het beste bij u past, hangt ervan af van een aantal zaken. Hoeveel risico u bereid bent te aanvaarden, in hoeverre u zelf spaargeld heeft om schades te betalen, en of u uw spullen ook buitenshuis verzekerd wilt hebben. Voor welke dekking u ook kiest: als u een inboedelverzekering afsluit bij Univé, heeft u geen eigen risico.  

Bereken uw premie

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering 

Onze inboedelverzekeringen dekken allemaal schade door brand, storm, diefstal, neerslag, lekkage, rook en schroeien. Ook schade door cybercriminaliteit is verzekerd tot €2000,- per jaar, en elektronische apparaten zoals uw telefoon, tablet, laptop en tv zijn standaard meeverzekerd. Wilt u extra goed verzekerd zijn? Bij Univé kunt u uw inboedelverzekering voor enkele euro's per maand extra uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. 

Kostbaarhedenverzekering 

Heeft u in uw huis spullen van grote waarde, zoals kostbare sieraden of dure audio- of videoapparatuur? Dan is het verstandig om deze extra te verzekeren met onze kostbaarhedenverzekering. Daarmee zijn uw waardevolle spullen wereldwijd verzekerd. Dit kost u enkele euro's extra per maand, afhankelijk van de waarde van uw spullen. 

Bereken uw premie

Veilig Wonen 

Met Veilig Wonen heeft u een voordelig serviceabonnement in huis. U bent verzekerd van onderhoud waar u dat nodig heeft, van alarm tot cv-ketel onderhoud en van schoorsteenvegen tot een schone dakgoot. De aanvullende dekking Veilig Wonen heeft u al vanaf €4,95 per maand. De precieze kosten hangen af van de services – en de combinaties daarvan – die u kiest. 

Kies uw pakket

Vragen over inboedelverzekering kosten? Neem contact op 

Heeft u nog vragen over inboedelverzekering kosten, en hoe deze voor u uitvallen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan helpen we u snel verder.