Ga naar inhoud

Moet ik mijn scooterverzekering opschorten als ik mijn scooter niet gebruik tijdens de wintermaanden?

Tijdens de wintermaanden gebruik je je scooter waarschijnlijk een stuk minder dan in de lente en de zomer. Je mag je scooterverzekering echter niet zomaar stopzetten, ook al staat je scooter vier maanden lang stil in de schuur. In Nederland is het namelijk wettelijk verplicht om je scooter WA te verzekeren. Ook als je er niet mee rijdt. 

De uitzondering: je scooter schorsen 

Als je zeker weet dat je een aantal maanden niet op je scooter gaat rijden, kun je ervoor kiezen om je scooter te laten schorsen. Dit kan bij het RDW. Lees hier hoe het schorsen van je scooter werkt. Is je scooter geschorst? Je kunt dan je verzekering opzeggen. Bij Univé doe je dat gemakkelijk via Mijn Univé of de Univé App

Let op: 

  • Een scooter schorsen geldt voor een minimale periode van 1 jaar. Je betaalt hiervoor € 11,50 aan het RDW. Als je de schorsing eerder wil beëindigen (omdat de winter voorbij is, bijvoorbeeld), krijg je het te veel betaalde geld niet terug. Bereken dan ook vooraf of het loont om je scooter een paar maanden te schorsen. De kosten voor het schorsen wegen misschien niet op tegen het bedrag dat je bespaart door je verzekering stop te zetten. 

  • Is je scooter geschorst? Dan moet je deze op eigen terrein parkeren. Je mag er dan ook echt niet meer mee de openbare weg op. Doe je dat wel? Dan riskeer je een boete van € 420 (2023). 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?