Ga naar inhoud

Mijn scooter rijdt niet meer. Kan ik de verzekering beëindigen?

Als je scooter niet meer rijdt, kun je de verzekering niet zomaar beëindigen. Je moet het kenteken van de scooter eerst schorsen. Dit kan voor 1, 2 of 3 jaar. Je scooter schorsen doe je bij de RDW.  

Je scooter schorsen gaat als volgt: 

  • Ga naar de website van de RDW en log in met je Digid, eHerkenning of RDW-certificaat. 

  • Vul alle gegevens in en betaal de kosten van het schorsen via iDeal. Heb je ingelogd met een RDW-certificaat, dan betaal je op de manier die je hebt afgesproken met het RDW. 

  • Heb je betaald, dan ontvang je een bevestiging van de aanvraag per e-mail. Let op: je scooter is dan nog niet geschorst. 

  • Pas als je een tweede e-mail krijgt, is het kenteken van je scooter geschorst. In deze mail staat ook de eventuele einddatum van de schorsing. Het is verstandig om de mail te printen en goed te bewaren. De mail is namelijk het bewijs van de schorsing. 

  • Je kunt nu de scooterverzekering stopzetten.  

Goed om te weten: het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode blijven tijdens de schorsing geldig. Als de schorsing afloopt, krijg je geen nieuwe. 

Kun je niet meer rijden met je scooter, maar heb je deze (nog) niet geschorst? 

Je kunt je scooterverzekering dan niet opzeggen. In Nederland ben je namelijk verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. Ook als deze kapot is en niet meer kan rijden. Wil je je verzekering beëindigen, dan moet je je scooter dus eerst schorsen bij de RDW. 

Meer informatie over het schorsen van je scooter.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?