Ga naar inhoud

Reisverzekering wereldreis

Dé reisverzekering voor jouw wereldreis. Met de reisverzekering van Univé ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd.

Bereken je premie

Dé reisverzekering voor jouw wereldreis

Droom je al jaren van een avontuurlijke wereldreis door Amerika, Australië of Azië? En ga jij die wereldreis nu eindelijk maken? Een reisverzekering voor je wereldreis kan in je voorbereiding dan niet ontbreken, want een onbezorgde reis begint met een goede reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering van Univé met werelddekking en maximale reisduur ben je overal ter wereld goed verzekerd en kun je 180 dagen op wereldreis. Dé ideale reisverzekering voor je wereldreis. 

Reisverzekering wereldreis: 180 dagen op reis

De doorlopende reisverzekering van Univé met werelddekking is geschikt als reisverzekering voor je wereldreis. Een losse wereldreis verzekering heeft Univé niet. Met de doorlopende reisverzekering ben je standaard 60 reisdagen achter elkaar verzekerd. Wil je langer op reis? Dat kan. Met de maximale reisduur kun je 180 dagen aaneengesloten op reis. Je hebt dan voldoende tijd om te genieten van je wereldreis. Houd er wel rekening mee dat je niet over deze reisduur heen komt, want dan ben je niet meer verzekerd. 

Aanvullende dekkingen reisverzekering wereldreis

Waar moet ik rekening mee houden bij een reisverzekering voor mijn wereldreis?

Bij het voorbereiden van je wereldreis is het goed om na te denken over de duur van je reis, naar welke landen je wilt reizen en welke je spullen je mee moet nemen. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over zorg in het buitenland en eventuele medische kosten als je op reis iets overkomt. We hebben een aantal handige tips voor je wereldreis op een rij gezet.

Als je een wereldreis gaat maken, kies dan bij het afsluiten van je reisverzekering voor je wereldreis de aanvullende dekking maximale reisduur. Hiermee ben je tot 180 dagen verzekerd. Let er wel op dat je niet over dit aantal dagen heen komt. Je bent dan niet meer verzekerd. Het is dan niet mogelijk je reisverzekering aan te vullen met een kortlopende reisverzekering of een reisverzekering van een andere maatschappij. De aanvullende dekking maximale reisduur kun je zowel voor een kortlopende als voor een doorlopende reisverzekering afsluiten. De premie van maximale reisduur is bij een kortlopende reisverzekering hoger dan bij een doorlopende reisverzekering. Daardoor is deze aanvullende dekking bij de kortlopende reisverzekering minder voordelig.

Met een Univé-reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en in de landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Een wereldreis gaat verder dan Europa. Ga je buiten Europa op reis? Kies dan aanvullend voor Werelddekking bij het afsluiten van een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Hiermee ben je overal ter wereld goed verzekerd. 

Zorg in een ver land tijdens je wereldreis, je denkt er liever niet aan. Maar toch is het bij het voorbereiden van je wereldreis, belangrijk hierover na te denken en je zorgverzekering voor vertrek te controleren. In veel landen buiten Europa gelden minder strenge hygiëneregels, waardoor je misschien eerder ziek wordt. Ook zijn de zorgkosten in het buitenland soms hoger dan in Nederland. Je basiszorgverzekering vergoedt de kosten van medisch noodzakelijke spoedeisende zorg in het buitenland tot het bedrag wat de behandeling in Nederland kost. Heb je een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking, dan worden de kosten boven dit Nederlands tarief ook vergoed. Bekijk dus of je ook aanvullend verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland. 

Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan zijn de kosten boven het Nederlands tarief voor eigen rekening. Tenzij je bij je reisverzekering de aanvullende dekking medische kosten hebt. Hiermee kun je het verschil dekken.

Sluit voor vertrek een reisverzekering voor je wereldreis af, en bekijk op basis van je reis welke aanvullende dekkingen je nodig hebt. Denk daarnaast aan het eventueel regelen van vaccinaties, medicijnen en een visum. En denk, omdat je met een wereldreis voor langere tijd weg bent, ook aan je woonverzekering en autoverzekering.

Gaat je huisdier ook mee op wereldreis? Bekijk dan ook of je goed voorbereid bent met de huisdierenverzekering, en of je de aanvullende dekking Reizen hebt afgesloten.