Ga naar inhoud

Een reisverzekering voor vrijwilligerswerk

Reis je naar het buitenland voor vrijwilligerswerk? Bij Univé dekt de reisverzekering ook reizen voor vrijwilligerswerk. Je kunt hiervoor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering afsluiten. Zo kun jij je zonder zorgen inzetten voor anderen in het buitenland.   

Hiervoor ben je verzekerd 

Een reisverzekering verzekert je van: 

  • Hulp bij noodgevallen, zoals ziekte of ongevallen 

  • Extra reis- en verblijfskosten die je maakt door vertraging 

  • Vervoer naar het ziekenhuis 

  • Vervroegde terugkeer naar huis door ziekte of overlijden 

  • Terugreis naar Nederland met een ambulancevliegtuig 

  • Vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan je huis of spullen 

  • Vervangende chauffeur voor de terugreis 

Welke reisverzekering heb ik nodig voor vrijwilligerswerk? 

Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Met een kortlopende reisverzekering ben je voor één reis verzekerd. Als je later nog een keer op reis gaat, heb je weer een nieuwe reisverzekering nodig. Een kortlopende reisverzekering is een goede keuze als je voorlopig maar één keer op reis gaat en niet regelmatig reist. Met een kortlopende reisverzekering kun je je voor maximaal 180 dagen achter elkaar verzekeren. 

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor al je reizen. Dit is handig als je regelmatig op reis gaat, bijvoorbeeld als je vaker vrijwilligerswerk in het buitenland doet. Met een doorlopende reisverzekering heb je twee keuzes voor hoe lang je achter elkaar verzekerd bent op reis. Je kunt je voor reizen van 60 dagen achter elkaar verzekeren, maar ook voor reizen van 180 dagen achter elkaar. 

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering 

Verzekerd zijn voor alle risico’s? Kies dan voor aanvullende dekkingen bij je reisverzekering. Door de aanvullende dekkingen te kiezen die bij jouw situatie passen, krijg je een reisverzekering die precies aansluit op jouw wensen. Je kunt kiezen uit (een combinatie van): 

  • Medische kosten 

Medische kosten kunnen in het buitenland een stuk hoger liggen dan in Nederland. Met je basisverzekering voor zorg ben je verzekerd voor de Nederlandse zorgprijs. De dekking Medische kosten vergoedt zorgkosten die boven de Nederlandse prijs vallen. 

  • Bagage en geld

Met de dekking Bagage en geld ben je verzekerd als je spullen op reis schade krijgen of gestolen worden. Zo hoef je zelf geen hoge kosten te maken voor het herstellen of vervangen van je spullen. Ook voor contant geld dat gestolen wordt, krijg je een vergoeding. 

  • Annuleringsverzekering

Kan je reis om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen toch niet doorgaan, of moet je je reis onverwacht eerder afbreken? Met een annuleringsverzekering krijg je een vergoeding voor reis- en verblijfskosten die je al hebt gemaakt. Bijvoorbeeld voor vliegtickets die je niet meer kunt gebruiken. 

  • Ongevallendekking

Een ongeval op reis waardoor je blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt: je hoopt natuurlijk dat dit niet gebeurt. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Een Ongevallendekking keert een bedrag uit aan jou als je blijvend invalide raakt op reis. Bij overlijden krijgen je nabestaanden een bedrag uitgekeerd. 

  • Pechhulp Motorrijtuigen 

Reis je met je eigen auto naar je bestemming? Dan is het wel zo handig als je verzekerd bent van hulp bij pech. Met de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage vervoerd bij pech. Kan hij niet gerepareerd worden binnen 2 dagen? Dan krijg je een vervangende auto voor zolang dat nodig is. 

Sluit online jouw reisverzekering voor vrijwilligerswerk af 

Een reisverzekering van Univé sluit je al in een paar minuten online af. Zo ben je snel verzekerd en kun je je zonder zorgen inzetten als vrijwilliger in het buitenland. 

Sluit jouw reisverzekering af