Ga naar inhoud

Wat kost een annuleringsverzekering?

Als je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, is het wel zo handig om eerst te weten wat die kost. De kosten van een annuleringsverzekering hangen onder meer af van het type verzekering dat je kiest. Er zijn twee soorten annuleringsverzekeringen: doorlopend en kortlopend. 

Kosten doorlopende annuleringsverzekering 

Een doorlopende annuleringsverzekering sluit je voor maar een paar euro per maand af bij je doorlopende reisverzekering. Bij Univé kun je een doorlopende annuleringsverzekering niet los online afsluiten.  

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Univé sluit je samen af vanaf € 5,27 per maand. Kies je voor aanvullende dekkingen, of verzeker je ook je partner en/of kinderen mee? Dan zijn de kosten hoger. 

Kosten kortlopende annuleringsverzekering 

Hoeveel een kortlopende annuleringsverzekering kost, hangt af van de reissom. Dit is het bedrag dat jouw reis in totaal kost, als je de kosten voor verblijf en de heen- en terugreis optelt. Gemiddeld kost een kortlopende annuleringsverzekering zo’n 5% tot 7% van de reissom. 

Eigen risico bij je annuleringsverzekering 

Bij sommige verzekeraars heeft de annuleringsverzekering een eigen risico, bij sommige niet. Het eigen risico is een bedrag dat je zelf betaalt bij schade. De annuleringsverzekering van Univé heeft geen verplicht eigen risico. Dit geldt zowel voor onze doorlopende annuleringsverzekering als voor onze kortlopende annuleringsverzekering.  

Je kunt bij een doorlopende annuleringsverzekering van Univé wel kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico is, hangt ervan af welk verzekerd bedrag je hebt gekozen bij de doorlopende annuleringsverzekering.  

  • Verzekerd bedrag van € 1.500 per persoon per reis: € 150 eigen risico  

  • Verzekerd bedrag van € 3.000 per persoon per reis: € 300 eigen risico 

  • Verzekerd bedrag van € 4.500 per persoon per reis: € 450 eigen risico 

Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico bij je doorlopende annuleringsverzekering, betaal je minder premie. Het risico hierbij is wel dat je meer kosten zelf moet betalen als je je reis annuleert of eerder afbreekt. 

Bereken de kosten van jouw annuleringsverzekering 

Wil je weten wat de kosten van een doorlopende annuleringsverzekering of kortlopende annuleringsverzekering voor jou zijn? Je berekent het gemakkelijk met onze online premieberekeningstool. 

Premie berekenen kortlopende annuleringPremie berekenen doorlopende reis en annulering