Ga naar inhoud

Gezamenlijke reisverzekering met je partner

Als je samen met je partner op reis gaat, dan is het fijn om te weten wat je moet regelen om je partner mee te verzekeren. Heb je al een Univé-reisverzekering? Je verzekert je partner eenvoudig mee door aan ons door te geven dat je je partner wilt meeverzekeren op jouw reisverzekering. Het is niet verplicht een samenlevingscontract te hebben of getrouwd te zijn. Samenwonen is voor een gezamenlijke reisverzekering wel verplicht.

Waarom zou je kiezen voor een reisverzekering samen met je partner? 

Als je regelmatig samen met je partner op reis gaat, dan is een reisverzekering met je partner vaak praktischer en voordeliger dan twee losse reisverzekeringen. Met een gezamenlijke reisverzekering bespaar je vaak kosten, heb je dezelfde dekking en het brengt één polis en premie gemak bij het regelen van verzekeringszaken.  

Hoe zit het als je apart op vakantie gaat?

Met een gezamenlijke reisverzekering kun je ook apart op vakantie gaan. Je bent samen voor hetzelfde verzekerd, zowel tijdens gezamenlijke als tijdens individuele reizen. Ook alle aanvullende dekkingen, zoals medische kosten en bagage, gelden tijdens een individuele reis. Zo ben je altijd goed verzekerd voor al je reizen, ongeacht of ze samen of apart gemaakt worden. 

Een doorlopende of kortlopende reisverzekering voor mij en mijn partner?

Welke reisverzekering het best bij jou en je partner past, hangt af van jullie reisgewoonten. Als jij en je partner regelmatig (spontaan) op vakantie gaan, dan is een doorlopende reisverzekering de beste optie. Gaan jullie één keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering meer geschikt voor jullie. 

Wat dekt een gezamenlijke reisverzekering?

Als je je partner meeverzekert op je Univé-reisverzekering, dan zijn jullie tijdens een reis verzekerd van hulp en vervoer bij een ongeval, ziekte of overlijden. Daarnaast zijn jullie met een gezamenlijke reisverzekering verzekerd voor de daarbij komende onvoorziene, medisch noodzakelijke kosten. Zoals de kosten voor het vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of vervoer naar Nederland per ambulancevliegtuig. 

Zowel bij een doorlopende als bij een kortlopende reisverzekering kunnen jullie rekenen op hulp van onze Alarmcentrale als dat nodig is. De Univé Alarmcentrale staat dag en nacht voor jullie klaar en is bereikbaar op +31 592 348 122. 

Wat kost een gezamenlijke reisverzekering?

Hoeveel een reisverzekering samen met je partner kost, hangt af van welk type reisverzekering je afsluit en of je wel of niet kiest voor aanvullende dekkingen. Bereken gemakkelijk en snel online jullie premie. 

Bereken jullie premie