Ga naar inhoud

Onvoorziene kosten en je reisverzekering

Ga je binnenkort op reis? We raden je bij Univé altijd aan om een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering ben je namelijk verzekerd tegen veel onvoorziene kosten. Je kunt hierbij denken aan hulp bij autopech, of vergoeding van schade aan je bagage. Je hebt verschillende reisverzekeringen. We vertellen je er op deze pagina meer over. 

Wat zijn onvoorziene kosten? 

Voordat je van huis vertrekt naar je bestemming wil je hier eerst goed op voorbereid zijn. Toch kan het een keer voorkomen dat je in een onvoorziene situatie terechtkomt, en dat hier kosten bij komen kijken. Je hebt verschillende soorten onvoorziene kosten. Bijvoorbeeld als je ziek wordt op reis en hulp nodig hebt. Of als je je vakantie eerder moet afbreken omdat een familielid plotseling overlijdt. 

In zulke gevallen ben je met een reisverzekering verzekerd van hulp. Voor sommige situaties heb je daarbij wel een aanvullende dekking nodig voor een vergoeding. Bijvoorbeeld de aanvullende dekking bagage voor verloren spullen. Of een annuleringsverzekering voor als je vakantie niet door kan gaan of eerder moet stoppen. Afhankelijk van de situatie - en of je hier de juiste dekking voor hebt - ontvang je dan een vergoeding voor de onvoorziene kosten die je hebt gemaakt. Wanneer ze op de luchthaven bijvoorbeeld je bagage (tijdelijk) kwijt zijn geraakt, kun je voor de eerste dagen die je zonder je bagage hebt doorgebracht een vergoeding ontvangen.  

Soorten reisverzekeringen 

Je hebt bij Univé twee soorten reisverzekeringen, namelijk: een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Afhankelijk van je aantal geplande reizen of vakanties kun je hierin een passende keuze maken. We zetten de keuzes hieronder voor je op een rij. 

  • Een kortlopende reisverzekering: wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat, en af en toe een weekend weg gaat, raden we je een kortlopende reisverzekering aan. Hiermee ben je verzekerd voor de duur van je reis. Voor elke reis sluit je deze verzekering opnieuw af. 

  • Een doorlopende reisverzekering: wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, dan raden we je een doorlopende reisverzekering aan. Je bent met deze verzekering namelijk het hele jaar door verzekerd. Dus ook wanneer je bijvoorbeeld spontaan een weekendje weg gaat. 

Bovenstaande verzekeringen zijn basisdekkingen. Wil je bijvoorbeeld dat je bagage ook verzekerd is? Of wil je voorbereid zijn op de mogelijkheid dat je vakantie niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je plotseling ziek wordt? Kies dan voor één van onze aanvullende opties voor je reisverzekering.   

Wil je meer weten over het afsluiten van een reisverzekering? We hebben ook een veelgestelde vragenpagina over de reisverzekering.