Ga naar inhoud

Reisverzekering voor Nederland

Als je op vakantie gaat in eigen land, vraag je je misschien af: is een reisverzekering nodig in Nederland? Ook voor vakanties binnen Nederland is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je bagage beschadigd raakt, of dat je ziek wordt tijdens je reis. Wij vertellen je daarom meer over het afsluiten van een reisverzekering voor Nederland.  

Kan ik een reisverzekering afsluiten voor Nederland? 

Je kunt bij Univé een reisverzekering afsluiten voor vakanties binnen Nederland. Dit kan voor reizen met minstens één betaalde overnachting. Bijvoorbeeld als je voor een weekend een hotelkamer hebt geboekt in Rotterdam. Of als je een weekje op de camping in Limburg staat. Als je geen betaalde overnachtingen hebt, bijvoorbeeld omdat je logeert bij familie, is jouw reis niet verzekerd. Ook schade die je oploopt op een vaste stand- of seizoensplaats is niet verzekerd. 

Ga je vaak op vakantie binnen Nederland? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ben je het hele jaar door verzekerd. Als je één keer in Nederland op vakantie gaat, kun je ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor jouw vakantieperiode. 

Waar ben ik voor verzekerd met een reisverzekering? 

Als je een reisverzekering afsluit, kun je rekenen op hulp van de Univé Alarmcentrale. Deze kun je bellen als je bijvoorbeeld ziek wordt op reis, of een ongeval krijgt. De Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op het nummer +31 592 348 112. Als je door ziekte of een ongeval op reis extra reis-, verblijfs- of telefoonkosten maakt, vergoeden wij deze. 

Je kunt bij je reisverzekering ook verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Bijvoorbeeld de dekking Bagage en geld. Hiermee ben je verzekerd tegen schade en diefstal van je spullen en contant geld. Of de dekking Medische kosten. Daarmee krijg je zorgkosten die je tijdens jouw vakantie maakt vergoed die niet onder jouw gewone zorgverzekering vallen. Bijvoorbeeld kosten die vallen onder het eigen risico van je zorgverzekering. 

Wil je weten wat alle opties zijn om je aanvullend te verzekeren? Bekijk dan onze pagina aanvullende dekkingen

Verzekerd gebied bij je reisverzekering 

Je hebt bij Univé de keuze uit drie verschillende gebieden waarvoor je een reisverzekering kunt afsluiten. Zo past je reisverzekering altijd bij jouw vakantiebestemming. De verzekerde gebieden waaruit je kunt kiezen zijn: 

Voor vakanties dicht bij huis kun je kiezen voor het verzekerd gebied Nederland-België-Duitsland. Hiermee ben je verzekerd in Nederland, België en Duitsland. Deze dekking kun je alleen afsluiten bij een doorlopende reisverzekering. 

Met de Europadekking ben je verzekerd in alle landen van Europa, maar ook alle niet-Europese landen rond de Middellandse Zee. Dit is de standaarddekking van onze reisverzekeringen. Bekijk hier ons overzicht van landen waar je verzekerd bent

Je bent in alle landen ter wereld verzekerd met een Werelddekking. Als je bijvoorbeeld wilt reizen naar Noord-Amerika of Australië, is dit de dekking die je nodig hebt bij je reisverzekering. 

Een reisverzekering van Univé 

Ook voor je vakantie in Nederland is een reisverzekering handig. Hiermee ben je verzekerd van hulp in noodsituaties. Bijvoorbeeld als je koffer gestolen wordt, of als je ziek wordt op vakantie. Zo ga je zorgeloos op vakantie. Je sluit bij Univé binnen een paar minuten online jouw reisverzekering af. Ook handig: je berekent daarbij meteen je premie. 

Bereken jouw premie