Ga naar inhoud
Man en vrouw met hond op vakantie in een bosrijke omgeving
Man en vrouw met hond op vakantie in een bosrijke omgeving

Reisverzekering België

Ga goed voorbereid op reis naar België met een reisverzekering van Univé.

Sluit je reisverzekering af

Je ogen uitkijken in mooie steden als Antwerpen en Gent, genieten van heerlijke Belgische chocola en Luikse wafels: in België kan het allemaal. En dat met slechts een korte reistijd. Om zonder zorgen te genieten van je vakantie in België, is het wel slim om een reisverzekering af te sluiten. Zo hoef je je niet druk te maken om onverwachte kosten als er iets misgaat tijdens je reis. Bijvoorbeeld als je ziek wordt op vakantie.

Waarom heb je een reisverzekering voor België nodig?

Stel, je wordt ziek tijdens je vakantie en moet in België naar een dokter. Of je trein terug naar huis rijdt niet meer en je moet extra betalen voor ander vervoer. Dat kan vervelende extra kosten met zich meebrengen. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen zulke extra kosten. Zo kun je zonder zorgen van je vakantie genieten.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je kunt voor je reis naar België kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Ga je voorlopig één keer naar België? Dan is een kortlopende reisverzekering een goede keuze. Hiermee ben je verzekerd voor de duur van je vakantie. Daarna stopt de verzekering vanzelf. Reis je vaker naar België of andere landen? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd als je op reis gaat.

Waarvoor ben je verzekerd?

Met een reisverzekering van Univé ben je verzekerd van hulp bij noodsituaties. Bijvoorbeeld als je een ongeval krijgt in België en naar het ziekenhuis moet. Je krijgt ook een vergoeding voor onverwachte extra reis- en verblijfskosten die je moet maken tijdens je vakantie. Bijvoorbeeld als je eerder naar huis moet vanwege het overlijden van een familielid. Of als je juist langer in België moet blijven omdat je meegereisde partner ziek wordt.

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering voor België

Met de auto naar België

Omdat België grenst aan Nederland, kun je hier gemakkelijk met je eigen auto heen reizen. Als je met de auto op vakantie gaat, is het natuurlijk erg vervelend als je stil komt te staan met pech. Daarom is het handig om bij je reisverzekering voor België de dekking Pechhulp Motorrijtuigen af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van hulp bij pech. Je voertuig wordt dan naar een reparateur in de buurt gebracht. Kan het niet binnen 2 dagen worden gerepareerd? Dan wordt vervangend vervoer voor je geregeld, zoals een huurauto.

Verzekerd gebied

Voor je vakantie naar België kun je kiezen voor onze Nederland-België-Duitslanddekking. Hiermee ben je tijdens vakanties in deze drie landen verzekerd. Ook handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent in Nederland en besluit om een uitstapje te maken naar België. Ben je in België en wil je vanuit daar een dagje naar Frankrijk? Dan heb je wel de Europadekking nodig.

Daarom kiezen reizigers voor Univé

Univé-leden geven ons gemiddeld een 8,6