Ga naar inhoud

Reisverzekering afsluiten voor vakantie naar Duitsland

Een citytrip naar Berlijn, een wandelvakantie in het Zwarte Woud of een midweek ontspannen in de Eifel: Duitsland biedt tal van mogelijkheden als het gaat om een ontspannen of juist actieve vakantie. Daarbij is het wel zo fijn als u onbezorgd op reis kunt. Met een reisverzekering voor uw vakantie naar Duitsland gaat u goed verzekerd op reis. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachte kosten op uw reis, als u bijvoorbeeld ziek wordt of een ongeval krijgt. Bij Univé kunt u de basisdekking van uw reisverzekering ook uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Reisverzekering Duitsland

Gaat u binnenkort op reis naar Duitsland? Kies dan voor de Univé Kortlopende reisverzekering met dekking in heel Europa. Met deze reisverzekering bent u verzekerd tegen onverwachte kosten tijdens uw aankomende reis naar Duitsland, bijvoorbeeld als u naar een huisartsenpost moet.  

Gaat u vaker op reis naar Duitsland of andere landen in Europa? Overweeg dan een Univé Doorlopende reisverzekering. Het voordeel van deze reisverzekering is dat u deze slechts eenmalig hoeft af te sluiten. Zo kunt u altijd onbezorgd en goed verzekerd op reis gaan.  

Met de auto, camper, caravan op motor op reis?

Duitsland leent zich bij goed voor een reis met caravan of camper of voor een avontuurlijke motorvakantie. Als u met uw eigen voertuig op vakantie gaat, is het wel verstandig om goed verzekerd te zijn. Daarom kunt u bij het afsluiten van onze kortlopende of doorlopende reisverzekering kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen. Zo bent u tijdens uw reis verzekerd voor hulp bij pech of een ongeval met uw auto, motor, caravan of camper. De pechhulp geldt in Nederland als u op weg bent naar of terugkomt uit Duitsland. 

Wintersport in Duitsland

Indien u gebruik wilt maken van onze kortlopende of doorlopende reisverzekering tijdens wintersport, is uitbreiden met de aanvullende Wintersportdekking verplicht. Hiermee bent u ook tijdens uw wintersport goed verzekerd voor o.a. een gipsvlucht. Zo kunt u zonder zorgen op de hoogste en steilste pistes skiën.  

Wilt u ook verzekerd zijn voor extra zorgkosten tijdens uw reis in Duitsland? Kies dan voor de aanvullende dekking Medische kosten. Ziek worden in het buitenland is al vervelend genoeg: het is wel zo fijn als u zich daarbij geen zorgen hoeft te maken over onverwachte ziektekosten. 

Annuleringsverzekering bij uw reisverzekering

Misschien gebeurt het dat u uw reis naar Duitsland vroegtijdig moet annuleren, bijvoorbeeld omdat u voor vertrek ernstig ziek wordt. Erg vervelend natuurlijk, en ook zonde van uw geld. Om te voorkomen dat u uw geld voor bijvoorbeeld het boeken van een chalet kwijt bent, is het verstandig om voor uw reis ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Daarbij hebt u de keuze uit een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering, afhankelijk van hoe vaak u reist.  

Met onze kortlopende annuleringsverzekering voorkomt u verlies van uw geld, bijvoorbeeld voor een vliegticket, bij het voortijdig annuleren of afbreken van uw aankomende reis. Als u vaker naar Duitsland of andere landen binnen Europa reist, is het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering verstandig. Zo bent u in één keer verzekerd voor al uw reizen. Let erop dat u een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van uw reis naar Duitsland afsluit. U kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. U heeft de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen zijn:

Een volledige lijst vindt u hier.

Met de werelddekking bent u in elk land verzekerd. Voor een vakantie naar AmerikaCanada, Thailand of de rest van de wereld kiest u dus voor de werelddekking.