Ga naar inhoud

Reisverzekering afsluiten voor vakantie naar Duitsland

Een citytrip naar Berlijn, een wandelvakantie in het Zwarte Woud of een midweek ontspannen in de Eifel: Duitsland biedt tal van mogelijkheden als het gaat om een ontspannen of juist actieve vakantie. Daarbij is het wel zo fijn als je onbezorgd op reis kunt. Met een reisverzekering voor jouw vakantie naar Duitsland ga je goed verzekerd op reis. Zo hoef je je zich geen zorgen te maken over onverwachte kosten op je reis, als je bijvoorbeeld ziek wordt of een ongeval krijgt. Bij Univé kun je de basisdekking van je reisverzekering ook uitbreiden met aanvullende dekkingen, zoals een reisverzekering met annulering.

Reisverzekering Duitsland

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland? Kies dan voor de Univé Kortlopende reisverzekering met dekking in heel Europa. Met deze reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte kosten tijdens je aankomende reis naar Duitsland, bijvoorbeeld als je naar een huisartsenpost moet.  

Ga je vaker op reis naar Duitsland of andere landen in Europa? Overweeg dan een Univé Doorlopende reisverzekering. Het voordeel van deze reisverzekering is dat je deze slechts eenmalig hoeft af te sluiten. Zo kun je altijd onbezorgd en goed verzekerd op reis gaan. Ga je lang op reis? Denk dan aan je lang op reis verzekering.

Met de auto, camper, caravan op motor op reis?

Duitsland leent zich bij goed voor een reis met caravan of camper of voor een avontuurlijke motorvakantie. Als je met je eigen voertuig op vakantie gaat, is het wel verstandig om goed verzekerd te zijn. Daarom kun je bij het afsluiten van onze kortlopende of doorlopende reisverzekering kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen. Zo ben je tijdens je reis verzekerd voor hulp bij pech of een ongeval met je auto, motor, caravan of camper. De pechhulp geldt in Nederland als je op weg bent naar of terugkomt uit Duitsland. 

Annuleringsverzekering bij jouw reisverzekering

Misschien gebeurt het dat je je reis naar Duitsland vroegtijdig moet annuleren, bijvoorbeeld omdat je voor vertrek ernstig ziek wordt. Erg vervelend natuurlijk, en ook zonde van je geld. Om te voorkomen dat je je geld voor bijvoorbeeld het boeken van een chalet kwijt bent, is het verstandig om voor je reis ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Daarbij heb je de keuze uit een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering, afhankelijk van hoe vaak je reist.  

Met onze kortlopende annuleringsverzekering voorkom je verlies van je geld, bijvoorbeeld voor een vliegticket, bij het voortijdig annuleren of afbreken van jouw aankomende reis. Als je vaker naar Duitsland of andere landen binnen Europa reist, is het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering verstandig. Zo ben je in één keer verzekerd voor al je reizen. Let erop dat je een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je reis naar Duitsland afsluit. Je kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van je reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé-reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. Je hebt de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Bekijk de reisverzekering voor populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen:

Een volledige lijst vind je hier.

Met de werelddekking ben je in elk land verzekerd. Ga je op vakantie naar Noord-Amerika? Kies dan voor een reisverzekering voor Amerika met werelddekking. Werelddekking heb je ook nodig voor een vakantie naar Canada, Thailand of de rest van de wereld.

Jouw reis naar Duitsland goed voorbereiden 

Ga je binnenkort naar Duitsland? Denk ook aan je zorgverzekering en je Europese Zorgpas. Zo ga je met een gerust hart op pad.