Ga naar inhoud

Wat is een reisverzekering?

Als je op reis gaat, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd van hulp bij ziekte of een ongeluk. Ook ben je verzekerd tegen eventuele kosten die hiermee gemoeid zijn. Een reisverzekering bestaat in een kortlopende en een doorlopende variant.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd. Je kan dan bij elke reis die je maakt vertrouwen op de hulp van Univé bij een ongeluk of ziekte. Een doorlopende reisverzekering is voordeliger wanneer je vaker per jaar op reis gaat.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering geldt voor één reis. Dit is vaak de voordeligste optie wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat. Je betaalt dan eenmalig de premie en de verzekering stopt automatisch na afloop van de vakantie.

Reisverzekering afsluiten

Je sluit de reisverzekering eenvoudig online af. Je moet alleen bepalen of je een kortlopende of een doorlopende reisverzekering wil afsluiten. Heb je hulp nodig bij de keuze? Onze klantenservice helpt je graag. Je kan ook altijd een afspraak maken bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?