Ga naar inhoud

  Financieel

   Werkgeversverklaring: is dat nodig voor een hypotheek?

   Als u in loondienst werkt en voor het aanvragen van een hypotheek uw inkomen wilt aantonen, kunt u dat doen met een werkgeversverklaring. Maar het kan ook op andere manieren. Wij vertellen u er graag meer over.

   Wat is een werkgeversverklaring precies?

   Voordat een geldverstrekker u een bindende offerte aanbiedt voor een hypotheek, wil hij natuurlijk wel zeker weten dat u voldoende inkomen heeft. Dat is immers nodig om de maandlasten van de hypotheek te kunnen betalen. Als u in loondienst werkt, is de werkgeversverklaring de eenvoudigste manier om het bewijs van uw inkomen te leveren. Op de werkgeversverklaring staat informatie over uw dienstverband en uw inkomen. Het document laat u invullen door uw werkgever.

   Actuele versie van de NHG

   Aan de werkgeversverklaring worden wel bepaalde eisen gesteld. Daarom raden wij u aan om het meest recente model van de NHG werkgeversverklaring in te laten vullen. Op deze werkgeversverklaring zijn alle relevante gegevens aanwezig en deze is actueel ten opzichte van de laatste normen.

   Geen intentieverklaring voor onbepaalde tijd? 

   Heeft u nog geen contract voor onbepaalde tijd? Dan kan de werkgever op de werkgeversverklaring aangeven of deze na het einde van het huidige contract een nieuw tijdelijk contract gaat aanbieden of een contract voor onbepaalde tijd. Wanneer deze intentie voor onbepaalde tijd wordt afgegeven, dan kan het inkomen voor de hypotheekaanvraag als bestendig worden gezien en mag dit worden gebruikt voor de toetsing.  

   Lukt het niet om een werkgeversverklaring met intentieverklaring voor een contract voor onbepaalde tijd te krijgen? Dan zal er gevraagd worden om het inkomen aan te tonen door middel van het UWV Verzekeringsbericht. Op basis van een gemiddeld inkomen wordt dan het inkomen voor de toetsing bepaald.

   Meer weten over de werkgeversverklaring?

   Als onafhankelijk hypotheekadviseur denkt Univé graag met u mee. We kunnen u snel vertellen wat de mogelijkheden zijn als het gaat om het aantonen van uw inkomen voor een hypotheek. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij u in de buurt of een (beeld)belafspraak. Of lees online meer over hypotheken.