Ga naar inhoud
Man staat bij bromfiets te navigeren

Bromfietsverzekering

Lage premie en direct 50% no-claimkorting. Ook voor je snorfiets, brommer of speed pedelec.

Bromfietsverzekering

Lage premie en direct 50% no-claimkorting. Ook voor je snorfiets, brommer of speed pedelec.

Kies je bromfietsverzekering

In Nederland is het wettelijk verplicht om je bromfiets minimaal WA te verzekeren. Wil je schade aan je eigen brommer ook verzekeren? Kies dan voor een WA+ of All Risk verzekering. Onze bromfietsverzekering is er ook voor je snorfiets, schakelbrommer of speed pedelec

Je bromfiets aanvullend verzekeren

Je kunt je brommerverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Zo ben je goed verzekerd bij bijvoorbeeld pech of een juridisch conflict. Dit geeft je extra zekerheid en ga je met een veilig gevoel de weg op.

Klanten geven onze bromfietsverzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 150.000 bromfietsbezitters voor Univé

In 5 stappen online je brommerverzekering afsluiten

Bij Univé kun je gemakkelijk in enkele stappen online je bromfietsverzekering afsluiten. Bekijk het stappenplan en je ziet direct hoe het in zijn werk gaat.

Kies voor de bromfietsverzekering van Univé

Zo ga je met een veilig gevoel de weg op.

Bromfietsverzekering afsluiten  of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Vragen over de bromfietsverzekering?

Goed om te weten

Wij geven je graag extra informatie over onze bromfietsverzekeringen. Zo weet je wat je kunt verwachten. 

De WA Plus en All Risk bromfietsverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100. Dit betekent dat je bij schade de eerste € 100 zelf moet betalen. Je kunt het eigen risico verhogen in ruil voor korting op je premie. De WA-bromfietsverzekering kent geen eigen risico.

Als je een bromfietsverzekering afsluit, krijg je direct 50% no-claimkorting. Ook als je (nog) geen schadevrije jaren hebt. Voor ieder jaar dat je zonder schade rijdt, krijgt je er een schadevrij jaar bij. Je no-claimkorting kan zo oplopen tot 85%.

De premie oftewel je maandelijkse kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals je leeftijd, woonplaats, het soort bromfiets en het opgebouwde aantal schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking die je kiest (WA, WA Plus of All Risk).

Welk merk wil je verzekeren? Wij verzekeren onder andere de Puch, Solex, Zundapp, Hanway en Tomos

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt, hoe hoger de korting. Je voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Heb je een nieuwe of een andere bromfiets gekocht en verzeker je deze All Risk? Kies dan voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het eerste jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen je dan om de aankoopnota.

De diefstaldekking van de WA Plus en All Risk brommerverzekering is alleen geldig als je bromfiets, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Veelgestelde vragen brommerverzekering

Wat is een brommerverzekering?

Een brommerverzekering is een verzekering voor je brommer, bromfiets of scooter. Het is een verzamelnaam voor meerdere producten. Met een WA-verzekering voor je brommer verzeker je jezelf tegen schade aan anderen of andermans spullen. Dit is wettelijk verplicht. Verzekeren tegen schade aan je eigen brommer, door bijvoorbeeld diefstal? Kies dan voor een WA+ verzekering. Als laatste kun je kiezen voor een All Risk verzekering. Hierbij ben je verzekerd tegen schade aan je eigen brommer, ook als het je eigen schuld is. Bijvoorbeeld als je tegen een paaltje aanrijdt.

Sluit nu af

Service & contact

Alles over het verzekeren van je brommer

De kwaliteit van de Univé-bromfietsverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de bromfietsverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken wij zo min mogelijk moeilijke woorden. Als we ze wel moeten gebruiken, dan leggen we ze begrijpelijk uit. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid*. 

Als verzekeraar moet Univé zich aan bepaalde wettelijke verplichtingen houden. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. Deze moet namelijk begrijpelijk, volledig en eerlijk zijn. We beoordelen de pagina's van de bromfietsverzekering op verschillende punten: 

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 


Deze PARP-audits vinden plaats bij elke grote wijziging van een verzekering. Blijven de voorwaarden van de verzekering gelijk? Dan toetsen we om de drie jaar of het product nog steeds voldoet aan onze voorwaarden. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.