Ga naar inhoud

Bromfietsverzekering kosten

Heb jij onlangs een bromfiets aangeschaft? Dan is het verplicht om hier ook een bromfietsverzekering voor af te sluiten. We hebben hier bij Univé verschillende mogelijkheden voor. Welke bromfietsverzekering het beste bij je past, hangt af van je eigen wensen en voorkeuren. Benieuwd welke bromfietsverzekering bij jou past? En welke kosten er verbonden zijn aan de door jou gekozen bromfietsverzekering? Je leest het hier bij Univé. 

Dekkingen voor je bromfietsverzekering 

Je hebt bij Univé een aantal opties voor het afsluiten van een bromfietsverzekering. Het is Nederland verplicht om je bromfiets minimaal WA te laten verzekeren. Je kunt ook kiezen voor uitgebreidere dekkingen.  

Let bij het afsluiten van je bromfietsverzekering niet alleen op de kosten. Bekijk altijd eerst de bijbehorende polisvoorwaarden. Kijk ook naar welke bromfietsverzekering het beste bij jouw bromfiets past. 

Je hebt bij Univé de keuze uit: 

  • Een WA verzekering: deze dekt alleen de schade die je bij iemand anders rijdt. 

  • Een WA+ verzekering: deze dekt de schade die je bij iemand anders rijdt. Je bent ook verzekerd tegen sommige vormen van schade aan je eigen bromfiets, zoals schade door storm, brand of diefstal.  

  • Een All Risk verzekering: deze dekt vrijwel altijd alle schade. Dit betekent: alle schade aan de bromfiets van iemand anders. En bijna alle schades aan je eigen bromfiets. Niet alleen schade door storm, brand en diefstal zoals bij WA+, maar ook schade door bijvoorbeeld een aanrijding of valpartij. Ook als je de schade per ongeluk zelf hebt veroorzaakt.   

Bromfietsverzekering zonder rijbewijs 

Je hoeft geen rijbewijs te hebben om je bromfiets te verzekeren. Stel: je kind is nog bezig met het halen van een bromfietsrijbewijs. De brommer waarop hij gaat rijden hebben jullie alvast gekocht. Dan mag je kind vanaf 16 jaar de brommer zelf laten verzekeren. Let op: heeft je kind de bromfiets verzekerd maar heeft hij nog geen rijbewijs? Dan is de bromfiets niet verzekerd in het geval dat je kind hier toch op gaat rijden. 

In sommige gevallen kiezen ouders of verzorgers ervoor om de bromfiets zelf te verzekeren, met hun zoon of dochter opgegeven als bestuurder. Benieuwd wat hier de voor- en nadelen van zijn? Lees dan meer over het afsluiten van een bromfietsverzekering op naam van de ouders.

Vragen? Neem contact op 

Heb je vragen over welke bromfietsverzekering het beste bij je past? Of over de kosten van je bromfietsverzekering? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je daar graag verder.