Ga naar inhoud

Jouw elektrische brommer top verzekerd

Ben jij de trotse eigenaar van een elektrische brommer? Dit is een waardevol bezit. Met een elektrische brommer heb je alle voordelen van een bromfiets, zonder de schadelijke gassen die een voertuig op brandstof uitstoot. Daarom kun je hiermee ook rijden in zogeheten milieuzones, gebieden waar je niet met vervuilende voertuigen mag rijden. Zo'n elektrische brommer wil je natuurlijk wel goed verzekeren. Als hij beschadigd raakt of gestolen wordt, kan het namelijk flink in de kosten lopen. Hoe kun je bij Univé jouw elektrische brommer verzekeren? Je leest het hier.

Heb je geen elektrische brommer, maar een elektrische scooter? Lees ook hoe je een goede verzekering regelt voor jouw elektrische scooter.

Sluit nu af of bereken je premie

Welke verzekering past het beste bij mijn elektrische brommer? 

Welke bromfietsverzekering het beste bij jou past, ligt deels aan jouw wensen en behoeften als brommerrijder. Ook maakt het uit in hoeverre je schade zelf kunt vergoeden. Als je schade door bijvoorbeeld een aanrijding niet makkelijk uit eigen zak kunt betalen, kan het verstandig zijn om voor een uitgebreidere verzekering te kiezen. Hoe jouw situatie ook is: je bent in elk geval verplicht om je elektrische brommer WA te verzekeren, tegen schade aan anderen dus. Dit geldt ook voor andere typen brommers, zoals een schakelbrommer.

Uit welke verzekeringen kun je dan precies kiezen, en welke schade is hiermee verzekerd? Je vindt het in het overzicht hieronder. 

  • WA verzekering

Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade aan een ander. Bijvoorbeeld als je tegen een ander voertuig aan rijdt en er ontstaat blikschade. Schade aan jouw eigen elektrische bromfiets is hiermee niet verzekerd. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor oudere brommers, van 4 jaar of ouder. 

  • WA+ verzekering

Een WA+ verzekering dekt ook aansprakelijkheidsschade, oftewel schade aan een ander. Het verschil met WA is dat deze verzekering ook sommige schades aan je eigen elektrische bromfiets dekt. Bijvoorbeeld schade door storm, brand, of diefstal van jouw elektrische brommer. Ook schade en diefstal van de helmen van jou en je passagier zijn meeverzekerd tot €250. Schade aan accessoires wordt ook vergoed tot € 150,-. Deze bromfietsverzekering wordt het vaakst gekozen voor brommers van 2 tot 4 jaar oud. 

  • All Risk verzekering

Een All Risk verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je kunt afsluiten voor jouw elektrische brommer. Hiermee is vrijwel alle schade verzekerd: aansprakelijkheidsschade én zo goed als alle schades aan jouw eigen bromfiets. Naast schade door storm, brand en diefstal wordt ook schade door aanrijding of een valpartij gedekt. Ook hier is schade aan de helmen van jou en je passagier tot €250 gratis meeverzekerd, net als accessoires op jouw elektrische brommer. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe bromfietsen, tot 2 jaar oud. Omdat een elektrische bromfiets erg kostbaar is, is een All Risk verzekering hiervoor ook aan te raden. 

Ben je nog minderjarig? Dan vraag je je misschien af of je jouw elektrische brommer ook kunt verzekeren op naam van je ouders. Lees de mogelijkheden op onze pagina bromfietsverzekering op naam ouders.

Hoeveel kost het om mijn elektrische brommer te verzekeren? 

Wanneer je een bromfietsverzekering gaat afsluiten, wil je natuurlijk wel weten hoeveel dit gaat kosten. De hoogte van jouw premie hangt af van een aantal dingen. Bijvoorbeeld de waarde van de elektrische brommer die jij hebt, maar ook jouw leeftijd en de regio waar je woont. Als je wilt weten hoe hoog de premie van een elektrische brommer verzekering precies voor jou uitvalt, bereken je dit bij Univé gemakkelijk online. Ook het afsluiten van de verzekering doe je in slechts een paar klikken.  

Bereken jouw premie