Ga naar inhoud

Auto-schorsing opheffen

Klaar met uw auto schorsen? Opheffen daarvan is eenvoudig. Wij leggen u uit hoe dit werkt. Lees hier meer over het opheffen van de schorsing van uw auto bij de RDW.

Automatische opheffing of actief beëindigen

Het schorsen van uw auto bij de RDW loopt automatisch af na 1,2 of 3 jaar. Dit is afhankelijk van wat u als gewenste periode heeft aangegeven bij de schorsing.

U kunt ook tussentijds de auto-schorsing opheffen. Ook dat regelt u bij de RDW. U betaalt dan direct weer motorrijtuigenbelasting en uw auto moet weer APK gekeurd worden. Uw auto moet ook minimaal WA verzekerd zijn.

Let op: het opheffen van een uitschrijving is niet mogelijk.

Schorsen opheffen: online of aan het loket

Op de site van de RDW vindt u alle informatie die u nodig heeft om per direct de schorsing van uw auto op te heffen. U kunt een schorsing beëindigen via de site met uw DigiD, eHerkenning of een RDW-certificaat. Maar dit kan ook bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie. Daarbij neemt u een origineel geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) en de kentekencard met bijbehorende tenaamstellingscode. In plaats van deze card mag u ook het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs meenemen naar het loket als het gaat om een papieren kentekenbewijs.

Aandachtspunten na beëindigde schorsing

Denkt u er wel aan dat u weer verplicht bent om een autoverzekering te hebben als uw auto niet langer geschorst is? U betaalt ook direct weer motorrijtuigenbelasting en uw auto moet gekeurd zijn volgens de APK voordat u de weg op mag.