Ga naar inhoud

Auto niet verzekerd: wat nu?

Als autobezitter bent u verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Maar wat als uw auto niet verzekerd is? Zijn er dan nog opties? Lees hier meer.  

Een autoverzekering is verplicht 

In de wet staat dat iedere autobezitter in Nederland minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Wanneer er dan schade wordt veroorzaakt bij een ander, betaalt de autoverzekeraar de kosten. Voor de slachtoffers van een aanrijding is dit een fijne gedachte, want hiermee hebben zij de zekerheid dat ze sowieso de schade vergoed krijgen die buiten hun schuld is veroorzaakt.  

Is uw auto niet verzekerd en rijdt u er toch mee op de openbare weg? Dan kunt u hier een boete voor krijgen, u betaalt hiervoor indien u wordt aangehouden maar liefst € 650,-. 

Wanneer kunt u geen autoverzekering meer krijgen?  

Er zijn verschillende redenen waarom een autoverzekeraar u kan weigeren als klant. De belangrijkste reden voor verzekeraars om dit te doen, is als u de premie niet betaalt. Wanneer er een betalingsachterstand oploopt, kan uw autoverzekeraar de bestaande verzekering schorsen of zelfs opzeggen. Dan kunt geen autoverzekering meer krijgen bij deze verzekeraar. En als wanbetaler is het ook lastig om bij anderen een verzekering af te sluiten. 

De Univé-autoverzekering is voordeliger  

Zonder autoverzekering mag u niet op de openbare weg rijden. Probeer daarom eerst bij Univé een autoverzekering af te sluiten om de hogere premie van De Vereende te ontlopen.  

Binnen 1 minuut kunt u de premie van uw autoverzekering berekenen. Daarna kunt u direct doorgaan met afsluiten. Lever ons nog enkele gegevens aan, beantwoord de overige vragen en u bent binnen 5 minuten verzekerd.  

Bereken nu uw autopremie

Autoverzekering kiezen

Vindt u het lastig om de autoverzekering te keizen die bij u past? Doe dan eerst de gratis AutoCheck