Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor verloskundigen

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij arbeidsongeschikt raakt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Een stabiel inkomen als verloskundige, ook bij arbeidsongeschiktheid

Jouw rol als verloskundige is van onschatbare waarde voor talloze zwangere mensen, moeders in spe en hun nog ongeboren kinderen – zeg dus maar gerust: de gehele samenleving. Dag en nacht sta je klaar om aanstaande ouders te begeleiden tijdens een van de meest bijzondere fasen in hun leven. Een even eervol als intens beroep dat je niet in de koude kleren gaat zitten, maar je vol passie doet.  

Maar wat als een door een ongeval, ziekte of de gevolgen van extreme werkstress je werk niet langer kan uitvoeren? Je in een burn-out belandt of door de intensieve aard van je werk rugklachten ontwikkelt waar je niet doorheen kunt werken? Wat als... Het is altijd een ander – totdat het jou overkomt. Krijg je te maken met (langdurige) uitval, dan ben je niet alleen intensief bezig met je herstel, maar ook met de emotionele en financiële stress door het verlies van inkomen en de onzekerheid over je praktijk en toekomst in de verloskunde. Je kunt je passie niet uitoefenen en zal je wellicht zorgen maken over je patiënten die op zoek moeten naar andere verloskundige zorg. 

Wij begrijpen de unieke uitdagingen van jouw vak en bieden een op maat gemaakte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die specifiek is ontworpen om jouw beroep te dekken. Jouw talenten verdienen de best mogelijke bescherming en jij de rust en zekerheid van een stabiel inkomen. Ook als je arbeidsongeschikt raakt. 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt het zorgen over: nu en straks

Onze verzekering tegen én bij arbeidsongeschiktheid is er ook voor jou als verloskundige. En is meer dan een uitkering alleen. Vanaf dag één staan we je bij: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Daarom een AOV voor verloskundigen

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor zelfstandigen in allerlei werkvelden. Onze AOV kan ook verloskundigen beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen die hun vermogen om te werken beïnvloeden.  

En dat is geen overbodige luxe. Want we hoeven jou niet te vertellen hoe veeleisend jouw werk in de zorg voor zwangeren is. Je beroep als verloskundige vereist volop fysieke activiteit, langdurig staan en buigen tijdens de bevallingen, en dat gedurende soms onberekenbare en uiteenlopende werktijden. Je zou niet de eerste vroedvrouw zijn die er een hernia of burn-out aan overhoudt. En daardoor langere of kortere tijd uitvalt. 

De beperkingen van de sociale zekerheid en uitkeringen waar je aanspraak op kunt maken, zijn mogelijk niet voldoende om je vaste lasten te kunnen blijven betalen en je levensstijl te handhaven. Een AOV kan een aanvulling zijn op sociale voorzieningen. Of een AOV ook voor jou een zorgeloze en stabiele toekomst kan betekenen?

Doe de AOV check

Jouw toekomst, onze zorg: jouw inkomen en verloskundigenpraktijk beschermd

Univé heeft flexibele AOV-opties die aansluiten op jouw budget en behoeften. Zo kies je zelf een passende dekking die jou geruststellende bescherming biedt – zonder je financiën te zeer te belasten. Ook kun je rekenen op onze arbeidsdeskundige ondersteuning, impactvolle preventiediensten en een soepele claimprocedure als dat nodig is. Wij zijn er om te helpen: 

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Een AOV voor mensen in de verloskunde hoeft minder te kosten dan vaak gedacht

Als vroedvrouw stel je jouw eigen Univé AOV op maat samen. Daarmee heb je invloed op hoeveel premie je zult betalen, hoe hoog de uitkering wordt als je uitvalt en hoe lang deze zal doorlopen. Je kunt bij ons tot wel 90% van je inkomen verzekeren. En raak je zelf zwanger? Dan is je inkomen gedurende het zwangerschapsverlof verzekerd

Niet alleen hoeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet zo duur te zijn als je misschien denkt. Bedenk ook dat de kosten van arbeidsongeschikt raken, doorgaans hoger liggen dan de premie van je AOV zal zijn. En wist je dat de premie grotendeels fiscaal aftrekbaar is? 

Lees meer over de AOV en keuzemogelijkheden

Andere zelfstandigen met een AOV van Univé aan het woord

Niet alleen mensen in de vroedkunde staan we bij. Ook andere zorgmedewerkers, winkeliers, schilders, kappers en installateurs hebben we mogen ondersteunen met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering en preventiediensten. Ontdek hoe we ondanks hun uiteenlopende beroepen voor hen allemaal het verschil konden maken: 

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.