Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor fotografen

Kun jij blijven rondkomen als jij uitvalt en niet meer kunt fotograferen?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Een stabiel inkomen als fotograaf, ook bij arbeidsongeschiktheid?

Of jij als freelance fotograaf nou gebeurtenissen vastlegt op bruiloften, zakelijke evenementen, natuurlijke landschappen verkent of artistieke portretten of andere fotokunst maakt: jij legt niet zomaar beelden vast, maar creëert verhalen met elke klik van je camera. Als zelfstandige fotograaf ben jij de creatieve kracht achter betekenisvolle momenten en creëer jij herinneringen voor het leven, verhalen verteld door je lenzen. Een beroep vol passie en toewijding. 

Je bent dus goed in het behouden van je focus en het vastleggen van prachtige beelden, maar heb je ook gezorgd voor een goede verzekering voor het geval dat je gezondheid je onverwacht in de steek laat en je werk niet langer kunt voortzetten? Wat als je door de intensiteit van je werk lichamelijke klachten ontwikkelt die het fotograferen bemoeilijken?  

Jouw toekomst, onze zorg: jouw fotografie-inkomen beschermd

Als je wordt geconfronteerd met (langdurige) uitval, komt niet alleen je werk en passie in gevaar, maar ook je financiële stabiliteit. Je kunt je passie niet meer uitoefenen en maakt je wellicht zorgen over het behoud van je klanten en projecten. Hoe ben je van plan jouw inkomen te beschermen als je niet kunt fotograferen door bijvoorbeeld RSI-klachten, ziekte of een ongeval? Hoelang kun jij je vaste lasten blijven betalen als je niet meer kunt werken?  

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan een uitkomst zijn. Een AOV voorziet je van inkomen als je (tijdelijk of gedeeltelijk) niet achter de lens kunt staan. 

Dit kun je verwachten van onze arbeidsongeschiktheidsverzekering

Onze AOV is er speciaal voor jou als fotograaf. Vanaf dag één ondersteunen we je met preventiediensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. En als je toch uitvalt, ontvang je een maandelijkse uitkering en helpen we je snel en verantwoord weer aan het werk te gaan. Dat biedt zekerheid: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Daarom een AOV voor jou als zelfstandige fotograaf

Onze AOV beschermt zelfstandigen tegen onverwachte gebeurtenissen die hun vermogen om te werken beïnvloeden. Dat dat geen overbodige luxe is, illustreert het volgende scenario. 

Stel je een gepassioneerde freelance fotografe met een bloeiend bedrijf voor. Gedurende meerdere succesvolle jaren heeft ze intensief gewerkt aan verschillende projecten, variërend van huwelijken tot commerciële fotoshoots en artistieke opdrachten. Haar dagen brengt ze grotendeels door achter de camera, waarbij ze herhaaldelijk kleine aanpassingen maakt aan lenzen, constant beelden kadert en urenlang beeldmateriaal bewerkt op haar computer. 

Met de tijd begint ze ongemak te voelen in haar handen, polsen en nek. Aanvankelijk negeert ze de aanhoudende pijntjes, maar deze evolueren geleidelijk tot RSI-gerelateerde klachten. De dagelijkse belasting van haar werk begint zijn tol te eisen. Haar handen trillen soms, ze ervaart tintelingen en pijn in haar vingers. De diagnose van een specialist onthult ernstige RSI, wat haar belemmert in haar vermogen om de camera vast te houden of langdurig achter de computer te werken. Na verder onderzoek blijkt dat ze bovendien een ernstige peesontsteking heeft die operatief moet worden behandeld. Hierdoor kan ze maandenlang niet werken.   

De fotografe moet haar opdrachten opschorten, wat leidt tot financiële stress en frustratie. Ze moet medische kosten betalen, heeft geen inkomsten en haar spaargeld raakt snel uitgeput. Een aanzienlijke impact op haar inkomen en levensonderhoud. Haar onvermogen om haar werk uit te voeren heeft niet alleen invloed op haar inkomen, maar ook op haar passie voor fotografie. Ook is ze bang haar klanten blijvend te verliezen. Ze moet gedwongen rust nemen en na de operatie fysiotherapie ondergaan om haar klachten te verminderen, met een onzekere terugkeer naar haar geliefde vakgebied.  

Wat is RSI, waarom vormt het voor fotografen een risico op arbeidsongeschiktheid en wat kun je ertegen doen? 

RSI (Repetitive Strain Injury) is een aandoening die ontstaat door herhaaldelijke bewegingen of langdurige belasting van bepaalde spieren, pezen en zenuwen. Ook bij fotografen kan RSI dus voorkomen, vooral bij diegenen die langdurig dezelfde houding aannemen, herhaalde handbewegingen maken of zware camera-apparatuur hanteren. 

Fotografen kunnen verschillende vormen van RSI-achtige klachten ervaren, zoals polspijn, nek- en schouderklachten, pijn in de rug en armen, en tintelingen of gevoelloosheid in de handen. Dit kan voortkomen uit langdurig werken in dezelfde houding, het tillen van zware apparatuur, voortdurend focussen door de zoeker van de camera, en het bedienen van kleine knoppen op camera's of computers. 

Het gebruik van statieven, ergonomische apparatuur en het regelmatig nemen van pauzes kunnen helpen om RSI-gerelateerde klachten te verminderen. Het is ook essentieel voor fotografen om bewust te zijn van hun houding, afwisseling in bewegingen te integreren en regelmatig stretchoefeningen te doen om de kans op RSI te verkleinen. 

Wij bieden een op maat gemaakte arbeidsongeschiktheidsverzekering die specifiek is ontworpen om jouw beroep te beschermen. Een AOV voor fotografen biedt financiële zekerheid als je niet kunt werken door overbelasting, ziekte, zwangerschap of een ongeval. Je blijft financieel stabiel, zelfs als je tijdelijk niet kunt fotograferen. 

Wil jij weten of een AOV ook in jouw situatie het verschil kan maken? Ontvang gelijk een voorbeeldpremie: 

Doe de AOV check

AOV afsluiten? We zijn er om te helpen

Onze adviseurs begrijpen de fotografiebranche, de unieke uitdagingen van jouw vak en kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste AOV die past bij jouw behoeften als freelance fotograaf. Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen bespreken? Of gelijk online een AOV afsluiten? Dat kan: 

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Een AOV voor zelfstandigen in de fotografie heb je al voor minder dan je denkt

Met onze flexibele AOV-keuzemogelijkheden is er altijd een mogelijkheid binnen jouw budget en persoonlijke behoeften. Ga voor een dekking die jou en je fotografiebedrijf beschermt – zonder je financieel te veel te belasten. 

Besluit onder meer zelf welk deel van je inkomen je verzekert (dit kan bij Univé tot wel 90%), wat de eigenrisicotermijn moet zijn, de uitkeringsdrempel bij arbeidsongeschiktheid, het tarief, indexering van het verzekerde inkomen en/of alleen van de uitkering, de uitkeringsduur en tot wanneer je verzekering moet doorlopen. Meer weten? 

Lees alles over de AOV en alle opties

Andere freelancers met een AOV van Univé aan het woord

Niet alleen fotografen staan we bij. Ook onder meer kappers, schilders, winkeliers en installateurs hebben we met succes mogen ondersteunen. Lees hun verhalen en ontdek hoe wij hen hebben geholpen met een uitkering, re-integratie- en preventiediensten: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.