Ga naar inhoud

Voorkom arbeidsongeschiktheid met preventief arbeidsdeskundig onderzoek

We weten allemaal: voorkomen is beter dan genezen. Met de preventiediensten van onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ondersteunen we jou daarom al ruim voordat het misschien nodig lijkt te zijn.

Zo kun je er onder meer voor kiezen om arbeidskundig onderzoek te laten doen. 

Kosteloos preventief arbeids­­deskundig onderzoek: met advies voor onder­nemers 

Lijkt het jou wel wat om van een deskundige en op basis van hoe jij écht te werk gaat, op jou persoonlijk afgestemde adviezen te krijgen hoe jij zo vitaal mogelijk kunt (blijven) ondernemen? Dan is een arbeidsdeskundig onderzoek mogelijk iets voor jou. 

Met dit onderzoek krijg je haarfijn inzicht in jouw arbeidssituatie en ontvang je vrijblijvend advies hoe je jouw bedrijf en werk het beste organiseert. Zo ga je efficiënt te werk en haal je op een duurzame manier het meest uit jezelf en je bedrijf. En dat geeft rust. 

Maak een afspraak 

Interesse in een preventief arbeidsdeskundig onderzoek? Maak telefonisch een afspraak via 0592 348 760, of per e-mail via AOVpreventie@unive.nl

Hoe gaat dit onderzoek in z'n werk? 

De arbeidsdeskundige komt bij jou op locatie onderzoek doen en brengt op basis van jullie gesprek een adviesrapport uit. Dit is wat daarbij komt kijken: 

Op bezoek bij jouw werklocatie 

Voor het onderzoek komt de arbeidsdeskundige op bezoek bij jouw bedrijfslocatie. Dit om met jou in gesprek te gaan en te observeren hoe jij te werk gaat. Houd er rekening mee dat dit proces ongeveer één uur tijd in beslag neemt.  

Wat wordt onderzocht 

De arbeidsdeskundige brengt jouw bedrijfssituatie van verschillende kanten in kaart:  

  • jouw bedrijf en bedrijfsvoering,  

  • je werkzaamheden en werkzame uren,  

  • je toekomstplannen en  

  • de knelpunten die van invloed zijn op jouw duurzame inzetbaarheid. 

Op basis van deze informatie gaat de deskundige voor je aan de slag. 

Van analyse tot adviezen 

Na afloop van het onderzoek op de werkvloer analyseert de arbeidsdeskundige de bevindingen. Deze worden vertaald naar een handig adviesrapport. De deskundige biedt daarin inzicht over jouw arbeidssituatie en doet aanbevelingen hoe je je werk optimaal kan uitoefenen. Het is natuurlijk verstandig om de gegeven adviezen op korte termijn nog eens door te nemen en te concretiseren. 

Je privacy gewaarborgd 

Goed om te weten: de uitkomsten van dit onderzoek zijn alleen voor jou beschikbaar en worden met niemand anders gedeeld. Dus ook niet met Univé. 

Dus waarom preventief arbeids­deskundig onderzoek? 

✔️ Wees verzuim een stap voor 

✔️ Vrijblijvend arbeidsdeskundig advies 

✔️ Inzicht in jouw arbeidssituatie en hoe je jouw bedrijf/werk het best kunt organiseren 

✔️ Je ontvangt concrete aanbevelingen in een adviesrapport 

Alle AOV preventiediensten