Ga naar inhoud

Overweeg je een AOV? Bespreek je risico's en mogelijkheden

Je wilt jezelf graag beschermen tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Maar heb je geen helder idee hoe ingrijpend het zou zijn als je een tijd niet kan werken? Hoe realistisch het eigenlijk is dat je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zult raken? Of hoeveel je zou moeten verzekeren om rond te kunnen komen? En wat je mogelijkheden dan allemaal zijn? 

Arbeidsongeschiktheid kan een grote impact hebben op zowel je privéleven als de toekomst van je bedrijf. Die impact hangt mede af van jouw persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een andere bron van inkomsten als je tijdelijk niet kunt werken? Spaargeld om op terug te vallen? Is er vermogen in het bedrijf? Ben je gemakkelijk te vervangen? 

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken. 

Vraag een gratis gesprek aan

Wat kan de inkomensspecialist tijdens zo'n gesprek voor je betekenen?

Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom de AOV met de inkomensspecialist bespreken. 

  • De inkomensspecialist neemt graag de tijd om de strekking en dekking van de arbeidsongeschiktheidsverzekering met je door te nemen.  

  • We helpen je daarnaast een goede inschatting maken van jouw risico's op inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. 

  • Ook krijg je uitleg over hoe de adviseur jou kan helpen bij het afsluiten van een AOV: van persoonlijk advies tot het ontzorgen en begeleiding tijdens het aanvraagproces. En wat onze beheer- en nazorgservice eigenlijk voor je doet. 

En wat gebeurt er daarna?

Je ontvangt vervolgens alle informatie nogmaals per e-mail: de uitleg over onze dienstverlening, bijbehorende kosten, en een premie-indicatie. Zo weet je niet alleen hoe hoog de uitkering zou zijn wanneer je uitvalt, maar ook wat je maandelijkse premie zal zijn.  

Met deze informatie kun je beslissen of je (nog steeds) interesse hebt in het afsluiten van een AOV. Je kunt dan op twee manieren verder. 

Als je hiervoor kiest, zetten we het adviestraject voor jou in gang met de adviseur.  

  • Deze gaat dieper in op jouw financiële situatie en wensen, onderzoekt de voor jou meest gunstige mogelijkheden en ondersteunt je met gedegen verzekeringsadvies. De adviseur denkt graag met je mee.

  • Besluit je dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten? Dan verzorgt de adviseur jouw aanvraag.   

  • Bovendien blijft de adviseur betrokken bij jouw verzekering zo lang deze loopt. Elke drie jaar neemt deze contact met je op voor een onderhoudsafspraak, om te zorgen dat je verzekering door de jaren heen nog altijd past bij jouw mogelijk veranderende financiële of persoonlijke situatie. Zodat jij verzekerd blijft met de juiste dekking, en je nooit meer betaalt dan nodig.  

  • Gewenste wijzigingen aan je verzekering geef je ondertussen altijd gemakkelijk aan je adviseur door. Deze kan ook direct advies geven over je andere verzekeringen als je dat wilt. Wel zo handig. 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf online een AOV aan te vragen, zonder tussenpersoon. Dat is mogelijk als je al ervaring hebt met AOV's of je goed hebt ingelezen, en al een duidelijk beeld hebt van de voorwaarden en dekking. Je betaalt dan niet voor het advies, het ontzorgen of de begeleiding van de nazorg. Daarom zijn de afsluitkosten in dit geval lager. 

Of start met de AOV check in minder dan 1 minuut

Twijfel je nog of het afsluiten van een AOV zinvol voor jou is en komt een telefoongesprek te vroeg? Met de AOV check kun je ook zelf al een eerste inschatting maken.  

Doe de check

Maar let op: deze AOV-check is bedoeld om je inzicht te geven in de risico’s van arbeids­on­ge­schikt­heid. De uitkomst is indicatief en biedt dus geen volledigheid. Voor een complete check van jouw situatie én persoonlijk advies maak je een afspraak met de financieel adviseur