Ga naar inhoud

10 januari 2023Ondernemen

Hoe werd Kaartje2go een succesvolle webshop?

© Frans Paalman

Online een mooie kaart kiezen, laten printen én versturen, voor welke gelegenheid dan ook. Met dat idee voor een webshop ging Foppe Strikwerda samen met zijn neef Klaas Korte 16 jaar geleden aan de slag. Inmiddels is Kaartje2go uitgeroepen tot de beste webshop van Nederland in 2022. Hoe werd het bedrijf zo succesvol? 

14 december 2022Ondernemen

Je klant annuleert de opdracht, kan dat zomaar?

Tijdens het voorbereidingsgesprek had je een goede klik. Je voorstel werd daarna met veel enthousiasme ontvangen en nu is de opdracht binnen. Een mooie klus, met flink wat uren en ook nog eens tegen een net tarief. Maar net voordat je aan de slag gaat, annuleert je klant de opdracht. Sta je dan met lege handen?

12 december 2022Ondernemen

Zo bespaar je energie als ondernemer

Dat de energiekosten door het plafond gaan, treft ook jou als ondernemer. Je krijgt de teller op je energiemeter omlaag door te letten op het verbruik. Wil je voortvarend besparen dan bereik je het meest met het isoleren van je bedrijfspand of door zelf energie op te wekken. Kies wat bij jou en jouw bedrijf past. 

12 december 2022Ondernemen

Stroom verkopen als agrariër? Extra inkomsten, maar ook juridische risico’s

Met een zonnepaneleninstallatie op de daken of op de grond van je bedrijf kun je zorgen voor extra inkomsten. Je draagt bovendien bij aan de energietransitie en je eigen energierekening gaat omlaag. Die voordelen zijn duidelijk. Maar voor je overgaat tot het plaatsen van deze energie-opwekkers, is het goed om ook de juridische risico’s onder ogen te zien. 

12 december 2022Ondernemen

Nieuwe wet voor plaagdieren

Voor bedrijven die werken met levensmiddelen kunnen knaagdieren, met name ratten en muizen, voor flink veel overlast zorgen. Deze plaagdieren dragen bacteriën, virussen en parasieten met zich mee die ze verspreiden. In de branche hygiënecodes staat hoe je deze dieren moet bestrijden. Vanaf 1 januari 2023 gelden er nieuwe regels.

12 december 2022Ondernemen

Boeren in onzekerheid door Stikstofwet

Het kabinet kondigde in juni ingrijpende maatregelen aan voor de agrarische sector om de stikstofuitstoot drastisch te verlagen. Dat leidde tot veel onrust en protesten bij de boeren. Zij verkeren in grote onzekerheid over hun toekomst. De komende jaren zal er veel op hen afkomen en kunnen ze alle steun gebruiken. Ook op juridisch gebied. 

5 oktober 2022Ondernemen

Denk jij erover na om te gaan starten als zzp’er?

Je hebt een goed idee en je wilt gaan starten als zzp’er. De komende tijd heb je veel te regelen en uit te zoeken. In deze voorbereidingsperiode sta je waarschijnlijk nog helemaal niet stil bij verzekeren of welke rol een Univé-adviseur kan spelen in de oriëntatie- en opstartfase. Wij kunnen je zeker al helpen in deze oriëntatiefase. Lees snel door.

29 september 2022Ondernemen

Prinsjesdag 2022: wat verandert er voor ondernemers?

De plannen voor 2023 zijn tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt. De miljoenennota staat in het teken van koopkracht. Hoge gasprijzen en inflatie raakt huishoudens en ondernemers. Wat verandert er voor jouw onderneming en wat kun jij doen als nieuwe risico's zich voordoen? Lees het in deze blog. 

14 september 2022Ondernemen

Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer je personeel inhuurt?

Je stoot als zzp’er een beeldscherm om bij je opdrachtgever. Een voorbijganger struikelt over je verlengsnoer en raakt gewond. Je werknemer stelt de beregeningsinstallatie verkeerd in, waardoor de oogst van de buurman vergaat. Je weekendhulp laat per ongeluk een glas rode wijn vallen over de kleding van een klant. Of je ingehuurde personeel komt ten val en loopt hierdoor blijvend letsel op. Een ongelukje is natuurlijk zo gebeurd, maar wist je dat er een hoog veiligheidsniveau van de werkomgeving wordt verwacht? En dat je (veiligheids)instructies moet geven en vervolgens daarop toezicht moet houden?