
17 mei 2023Ondernemen
Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer je personeel inhuurt?
Je stoot als zzp’er een beeldscherm om bij je opdrachtgever. Een voorbijganger struikelt over je verlengsnoer en raakt gewond. Je werknemer stelt de beregeningsinstallatie verkeerd in, waardoor de oogst van de buurman vergaat. Je weekendhulp laat per ongeluk een glas rode wijn vallen over de kleding van een klant. Of je ingehuurde personeel komt ten val en loopt hierdoor blijvend letsel op.

3 mei 2023Ondernemen
Voorkom een gijzeling van je computer
Je hoort of leest er steeds vaker over: ransomware-aanvallen. Ook mkb’ers en zzp’ers kunnen met ransomware te maken krijgen. Wat is het precies? En nog belangrijker: hoe voorkom je zo'n cyberaanval?

21 april 2023Ondernemen
Je bedrijf groeit… en nu?
Is het tijd voor een nieuwe fase voor je bedrijf doordat je maar blijft groeien? Daar horen nieuwe doelen bij, die je ongetwijfeld helder voor ogen hebt. De weg daarnaartoe ligt vol kansen, maar er liggen ook risico’s op de loer. Welke zijn dat en hoe ga je hiermee om? Wij helpen je graag bij het in kaart brengen daarvan.

27 maart 2023Ondernemen
Wat doe je bij een cyberincident? Leg het vast in een cybernoodplan
Cybercrime heeft een enorme vlucht genomen de laatste jaren. Helemaal tijdens de coronaperiode. Tussen 2019 en 2021 zijn cybercrime gerelateerde incidenten met maar liefst 200% toegenomen. Des te belangrijker om een cybernoodplan te schrijven en uit te voeren voor je bedrijf. Zo kun je de gevaren beperken en voorkomen.

27 maart 2023Ondernemen
Ben jij aansprakelijk voor letsel van je weekendhulp?
In je bedrijf is altijd genoeg te doen. Dus ben je blij met die weekendhulp die klusjes oppakt die anders blijven liggen. Maar stel dat er iets met hem gebeurt. Dan kun jij als werkgever aansprakelijk gesteld worden voor schade of letsel. Dat risico kun je verzekeren. Maar verzekeringen kennen uitsluitingen en keren doorgaans alleen uit als je zelf zorgvuldig bent geweest.

27 maart 2023Ondernemen
De regels voor mest uitrijden zijn veranderd
Wanneer je als agrariër mest mag uitrijden, hangt af van de mestsoort, het grondgebruik en de grondsoort. De regels daarvoor zijn onlangs aangepast. Ook zijn er nieuwe regels om het gebruik van organische meststoffen te stimuleren. Wat verandert er voor jou?

27 maart 2023Ondernemen
De verduurzaming van Landhotel Diever is een mikado spel
Toen Landhotel Diever in coronatijd zijn deuren moest sluiten, bleef eigenaresse Lisa Hulskamp niet met haar armen over elkaar zitten. Samen met haar partner Evert van der Lingen maakte ze actief plannen om het hotelpand te verduurzamen. Aan hun Univé- adviseur vroegen ze advies en wat de gevolgen waren voor hun verzekeringen.

27 maart 2023Ondernemen
Waarvoor heb jij je koeien verzekerd?
Het belangrijkste kapitaal van melkveehouders zijn hun koeien. Doorgaans vallen die onder de Roerende zakenverzekering. Maar die verzekering dekt veelal schade door brand en storm. Worden je koeien getroffen door ziekte of een ongeval, dan moet je voor een schade-uitkering de aanvullende dekking rundveecatastrofe afgesloten hebben. En die hebben veel agrariërs niet.

27 maart 2023Ondernemen
De zon mag gaan schijnen voor agrariërs
Maar wees zorgvuldig als je zonnepanelen laat installeren
Zonnepanelen op je dak. Ja, dat zou je als agrariër best wel willen. Maar is dat eenvoudig een kwestie van bestellen en installeren? Nee. Er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Aan welke voorwaarden moet zo’n zonne-installatie voldoen? En wat zijn de gevolgen voor je verzekeringen? Je Univé adviseur heeft antwoorden.