Ga naar inhoud

07-07-2022Ondernemen

Een AOV: juist belangrijk voor starters

Het ondernemerschap zit Stan van Heerwaarden in het bloed. Als 12-jarige hield hij zich al bezig met de handel in schapen en pony’s. Komend uit een slagersfamilie, was het te verwachten dat hij uiteindelijk in dat vak zijn ondernemersambitie waar wil maken. Een eigen bedrijf hebben betekent voor hem zelf de regie pakken. Maar dan moet je wel oog hebben voor de risico’s. 

06-07-2022Ondernemen

Robotisering in de agrarische wereld

Digitalisering in de agrarische wereld neemt steeds verder toe. Zo is de melkrobot inmiddels een algemeen begrip geworden. Grotere melkveebedrijven gingen al vanaf 1992 over op automatisch melken met de melkrobot. En de ontwikkelingen op robotisering in de agrarische sector staat zeker niet stil, deze gaan heel snel.  

05-07-2022Ondernemen

Malware op je computer. Hoe herken je dat?

Digitale inbrekers zijn tegenwoordig actiever dan ‘gewone’ inbrekers. Bijv. door malware te installeren op jouw computer(s) en zo je privégegevens te stelen. Dit kun je voorkomen door 'cyberfit' te worden. 

29-06-2022Ondernemen

Gehackt na het klikken op een phishing e-mail

Cybercriminelen zijn meesters in het bedenken van nieuwe manieren om in te breken in jouw systemen. Een aantal jaren geleden herkende je een ‘foute e-mail’ aan de vele typefouten. Tegenwoordig zijn deze e-mails bijna niet van echt te onderscheiden. Karel Zandstra is zzp’er en werd getroffen door cybercrime. Hij vertelt zijn verhaal.  

28-06-2022Ondernemen

Ook parttime zzp’er moet goed voorbereid zijn

Stel je hebt een goed idee voor een eigen bedrijf of je wilt van je passie je werk maken als zzp’er. Maar je wilt niet te hard van stapel lopen en het liefst klein beginnen. Je kunt er dan voor kiezen om het ondernemerschap te combineren met je baan. Wat is het verschil met fulltime ondernemen en waar moet je als deeltijd-zzp’er aan denken?   

16-06-2022Ondernemen

Is jouw huurder een hennepteler?

Je hebt een loods, bedrijfspand of grote schuur waar je niets mee doet. Dan komt er iemand die deze ruimte wel een tijdje van je wil huren. Prima bijverdienste toch? Dat kan, maar er is ook een kans dat je criminelen een plek biedt voor illegale activiteiten. De gevolgen zijn rampzalig.

16-06-2022Ondernemen

Laat je bedrijfsauto veilig achter in de zomervakantie

Binnenkort start de zomervakantie. Tijd om even te ontspannen. Er zijn veel ondernemers die een bedrijfsauto hebben. Sommigen gaan ermee op vakantie. Anderen parkeren hem naast het huis, in de garage of op het parkeerterrein bij het bedrijfspand. Wij hebben een aantal tips voor je. En we geven je ook direct wat tips over het veilig vervoeren van je spullen en onderdelen in je bedrijfsauto voor als je straks na je vakantie weer aan het werk gaat.  

16-06-2022Ondernemen

Tips voor agrarische ondernemers bij extreem weer

Door de klimaatveranderingen verandert het weer. We hebben steeds vaker te maken met wateroverlast of extreme droogte. In 2022 hebben we in januari en februari al vier stormen meegemaakt.

16-06-2022Ondernemen

Gezond thuiswerken

Hybride werken wordt steeds populairder. Als werkgever ben je dan ook verplicht om te zorgen voor een veilige werkplek. Als je zzp’er bent, is het ook belangrijk om hierbij stil te staan. Grote kans dat je geen bedrijfspand hebt en vanuit huis werkt. Richt je thuiskantoor goed in en voorkom gezondheidsklachten met een paar handige tips.