AOV preventiedesk
Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé krijg je al ondersteuning voordat het nodig lijkt te zijn. Voorkomen en beperken: samen gaan we voor gezond ondernemen en een duurzame inzetbaarheid!
Ontdek al onze inbegrepen preventiediensten
Zo mag je gebruik maken van een vitaliteitsprogramma of een bijdrage ontvangen voor een hulpmiddel bij het werk. Daarnaast is er de mogelijkheid tot preventief arbeidsdeskundig onderzoek.
Ook staan we altijd voor je klaar met onze AOV preventiedesk. Wat is dat precies en hoe kom je met ons in contact?
Wat is de AOV preventiedesk?
Bij de AOV preventiedesk kun je terecht met al je vragen over je persoonlijke en zakelijke situaties. Niet pas wanneer je arbeidsongeschikt raakt, maar altijd.
Neem je contact op, dan gaat ons team van arbeidsdeskundigen met jou in gesprek. Zij zijn specialist op het gebied van mens en werk.
We staan voor je klaar met een luisterend oor en begrip voor je situatie. We denken graag met je mee en zullen samen met jou onderzoeken hoe we je het best kunnen helpen. Dit kunnen kleine oplossingen zijn, maar ook kunnen we bijvoorbeeld een mediator voor je regelen.
Hoe kom ik in contact met het preventieteam?
Je kunt de preventiedesk doordeweeks bellen of mailen. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08:30 - 17:30 uur telefonisch bereikbaar via 0592 348 760. Of stuur een e-mail naar AOVpreventie@unive.nl.
Voor wie is de preventiedesk bedoeld?
De preventiedesk is er voor iedereen die een AOV bij Univé afsluit. Dus ook voor jou.
Een greep uit de ondernemers die wij recent hebben mogen helpen:
- Een melkveehouder met een dreigende burn-out. Deze melkveehouder wordt via de preventiedesk begeleid door de organisatie Bo-fit. Dit geeft hem rust en sturing en hierdoor kan hij aan het werk blijven.
- Een agrariër meldt zich met knieklachten. Via de preventiedesk is er een sportcoach ingeschakeld die hem begeleidt bij spierversterkende oefeningen en tips op het gebied van beweging. Hierdoor kan hij zijn werk blijven uitvoeren.
- Een schilder die vanwege zijn leeftijd meer moeite krijgt met het uitvoeren van zijn werk. De arbeidsdeskundige van Univé heeft samen met de schilder zijn werkzaamheden, zijn manier van werken en zijn opdrachten bekeken. Vervolgens heeft de arbeidsdeskundige adviezen gegeven voor aanpassingen in zijn werk en het soort opdrachten wat hij zou kunnen accepteren, zoals niet meer op hoogtes werken. De schilder heeft hiermee zijn werk én bedrijf kunnen doorzetten.
Op welke manieren helpen we arbeidsongeschiktheid nog meer voorkomen?
Bij Univé doen we er alles aan om jouw uitval te voorkomen.
- Niet alleen staat de AOV preventiedesk elke week telefonisch en per mail voor je klaar.
- Om je te ondersteunen bij gezond ondernemen en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, mag je eenmaal per jaar vanuit het Budget Voorkomen & Beperken gebruikmaken van onze geselecteerde diensten. Zo is er de Vital Scan van Adaptics om aan deel te nemen, of kun je een bijdrage ontvangen voor een hulpmiddel die je aanschaft voor op het werk.
- Of je start met een vrijblijvend, preventief arbeidsdeskundig onderzoek. Daarbij krijg je inzicht in je arbeidssituatie en aanbevelingen in een adviesrapport om je werk beter te organiseren. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0592 348 760. Of maak een afspraak per e-mail via AOVpreventie@unive.nl.