Ga naar inhoud

Jouw AOV zelf aanvragen

Je kunt bij Univé jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zelf aanvragen, zonder de hulp van een adviseur. In het aanvraagproces zijn wij verplicht eerst jouw kennis en ervaring over de AOV te testen aan de hand van een kennis- en ervaringstoets. We gaan er vervolgens van uit dat je zelf kunt inschatten of je voldoende kennis van de AOV hebt om deze zelfstandig aan te vragen.

Haal je de toets niet? Dan kun je de online aanvraag niet afronden. Je kunt de AOV dan nog wel aanvragen met hulp van een adviseur. Deze helpt jou graag verder.

Start de online aanvraag

Ik wil een AOV aanvragen. Hoe werkt dat?

Je sluit de arbeidsongeschiktheidsverzekering af door de vragen in het aanvraagproces te doorlopen. Een onderdeel van de aanvraag is het invullen van een gezondheidsverklaring. Aan de hand van eventuele gezondheidsrisico's wordt de hoogte van de premie definitief vastgesteld.

Heb je vragen over het aanvraagproces? Neem dan contact op met onze Helpdesk: +31 592 348 656.

Start de online aanvraag

De voordelen van zelf online een AOV afsluiten

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al volop georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen?  

Snel en zonder advieskosten

Je kunt ervoor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Dat is eenvoudig te doen met hulp van onze virtuele assistent. Ook betaal je dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur: je mag dan rekenen op lage afsluitkosten à € 149,-. En kom je er toch niet uit? Dan kun je alsnog uitwijken naar een persoonlijk advies. 

Na het afronden van je aanvraag ontvang je binnen 2 werkdagen bericht. We zullen je dan vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen, die vervolgens technisch en medisch wordt beoordeeld. Als deze positief zijn afgerond, kan de AOV worden afgesloten.

Zonder tussenpersoon een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten kan alleen wanneer je voldoende kennis van de AOV hebt om deze zelfstandig aan te vragen. In het aanvraagproces zijn wij verplicht je kennis over de AOV te testen aan de hand van een kennis- en ervaringstoets. En dat is maar goed ook. 

Het is mogelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering zelf aan te vragen, zonder tussenpersoon. Dat is alleen aan te raden als je al ervaring hebt met AOV's. Of je goed hebt ingelezen, en al een duidelijk beeld hebt van de voorwaarden en dekking. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. 

Een AOV-verzekering is maatwerk, en moet naadloos op jouw situatie en wensen zijn afgestemd. Zorg dat je zeker bent over vragen als: welk inkomen wil je verzekeren? Hoe hoog is de AOV-uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt? Hoe lang kun je zonder aanvullend inkomen voordat de uitkering moet ingaan? En tot welke leeftijd zou je een uitkering willen ontvangen?  

Bij enige twijfel is het aan te raden je te laten adviseren over welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het beste bij jou past.  

Start bijvoorbeeld met een kosteloos en vrijblijvend inzichtgesprek met een inkomensspecialist. Tijdens dit (video)belgesprek, krijg je in een half uur tijd meer informatie en inzicht in de financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid.

Maak een afspraak

Of laat je goed adviseren en volledig ontzorgen. Kies je ervoor om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten met de adviseur, dan maak je een afspraak bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.  

De inkomensspecialist brengt dan jouw situatie in kaart en voorziet je van persoonlijk advies. Zijn jullie eruit? Dan dient de adviseur de aanvraag voor je in en word je verder totaal ontzorgd. 

Maak een afspraak

Voorwaarden van de AOV

Dienstenwijzers regionale Univé's

Als je een AOV hebt afgesloten, is het belangrijk dat je in de gaten houdt of een wijziging in jouw persoonlijke situatie invloed heeft op je AOV. Je moet je AOV daar zelf op aanpassen.

(Hoe) kan ik mijn AOV wijzigen?

Verandert er iets in de wetgeving rondom de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Wij lichten jou daarover in. Je besluit vervolgens zelf of je het nodig vindt om jouw AOV aan te passen.

Je AOV zelf wijzigen

Wil je in de toekomst iets wijzigen aan jouw AOV, dan kun je dit in de meeste gevallen zelf. Het gaat dan om:

  • Adreswijziging
  • Gewijzigd bankrekeningnummer
  • Optierecht
  • Sluimeren van de premie
  • Gebruikmaken van arbeidsdeskundig advies
  • Gebruikmaken van budget Voorkomen & Beperken

Je kunt deze wijzigingen mailen naar inkomensverzekering@unive.nl. Je AOV wordt vervolgens aangepast.

Andere wijzigingen of veranderingen doorgeven

Heb je een andere wijziging of wil je iets veranderen aan je AOV? Dan helpen onze adviseurs jou graag verder. Andere wijzigingen dan bovenstaand zijn adviesgevoelig en gaan daarom via een adviseur. Hieraan zitten kosten verbonden. Jouw adviseur kan je daar meer over vertellen. Lees hier welke wijzigingen je aan ons moet doorgeven.