Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor (huis)artsen

Verzeker je inkomen, ook als je uitvalt.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor artsen?

We hoeven jou als arts natuurlijk niet uit te leggen op welke vele manieren een mens uitgeschakeld kan raken. Dag in, dag uit sta je in contact met je patiënten en behandel je uiteenlopende ziektebeelden.

Maar soms is zorgen voor een ander, gemakkelijker dan zorgen voor jezelf. Toch moet je ook als arts oppassen dat je niet over je eigen grenzen heen gaat. En goed naar je lichaam blijven luisteren. Zeker met een veeleisend beroep als het dokterschap.

Dus hoe staat het met jouw eigen gezondheid? De ongemakkelijke waarheid is dat ook jou als arts iets kan overkomen. Als je door de gevolgen van extreme werkstress, ziekte of een ongeval niet meer (volledig) kunt werken, hoe houd je de praktijk dan draaiende? Hoe vang je dat inkomensverlies op? En hoelang kun jij je vaste lasten blijven dragen als je arbeidsongeschikt wordt? 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Meer dan een uitkering alleen

Laat het zorgen maken aan ons over, dan kun jij doen waar jij als arts het beste in bent: zorgen voor je patiënten. Op ons kun je bouwen: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Heb ik als arts een AOV nodig?

Verken jouw risico's, reflecteer op jouw financiële situatie en bereken in één minuut of een AOV ook voor jou een verstandige oplossing kan zijn: 

Doe de AOV check

Daarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er ook voor (huis)artsen. Zoals jij er elke dag voor je patiënten bent, staan wij klaar voor jou. Met gerichte preventiediensten vanaf dag één, en een uitkering en persoonlijke begeleiding bij je re-integratie als het toch misgaat.   

Verken de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur. Of sluit direct zelf online een AOV af:

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Jij bepaalt hoe jouw AOV eruit komt te zien

Met de verzekering van Univé geef je zelf je eigen toekomst vorm. Ieders situatie is uniek, en daarom is onze AOV maatwerk. Logisch. 

Word je zwanger? Dan is je inkomen gedurende het zwangerschapsverlof verzekerd. 90% van je inkomen verzekeren? Geen probleem. Uitkeringsdrempel of eigenrisicotermijn aanpassen? Kan ook. En omdat je zelf de gewenste dekking bepaalt en de premie grotendeels mag aftrekken van je inkomstenbelasting, hoeft dit ook geen aanslag te zijn op je portemonnee. 

Lees meer over arbeidsongeschiktheid, de verzekering en welke keuzemogelijkheden er zijn:

Al je vragen beantwoord

Zij gingen je voor

Wij begeleiden niet alleen artsen en andere zorgspecialisten die te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Van ondernemers tot kappers en mensen in de bouw en techniek: lees de verhalen van de mensen die profijt hebben gehad van hun Univé AOV.

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.