Ga naar inhoud
Opa en kleinzoon spelen lachend samen in woonkamer met planten in de vensterbank.
Opa en kleinzoon spelen lachend samen in woonkamer met planten in de vensterbank.

Zorgeloos wonen met een woonhuisverzekering

Je huis, bijgebouwen, tuin en duurzame energieoplossingen verzekerd. Binnen 5 minuten geregeld.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 5 minuten

Wat is een woonhuisverzekering?

Met een woonhuisverzekering, ook wel een opstalverzekering genoemd, is je koophuis verzekerd tegen schade. Denk daarbij aan schade door een brand, blikseminslag, lekkage in huis of een inbraak. Het herstellen van deze schade kan hoge kosten met zich meebrengen. Met een opstalverzekering wordt deze schade vergoed, zodat je zonder zorgen van jouw huis kunt genieten. 

Wat verzeker je met een woonhuisverzekering?

Daarom kiezen ruim 375.000 mensen voor de Woonhuisverzekering

Je woonhuisverzekering naar wens uitbreiden

Klanten geven onze woonhuisverzekering gemiddeld een 8,6

Waar kunnen we je mee helpen?

Voorwaarden en documenten bij de Woonhuisverzekering

Goed om te weten over de Woonhuisverzekering

Wij geven je graag extra informatie over onze Woonhuisverzekering. Over zonnepanelen, pakketkorting en het eigen risico. Zo weet je wat je kunt verwachten en maak je een goede keuze.

Een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zijn hetzelfde. Een woonhuis wordt ook wel een opstal genoemd. Met deze verzekering zijn schades aan de vaste onderdelen van je huis door bijvoorbeeld storm of inbraak gedekt.

Onze woonhuisverzekering kent standaard geen eigen risico. Alleen bij stormschade geldt een verplicht eigen risico van € 250.

Wil je premievoordeel? Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie.

Meer informatie over je eigen risico

Heeft je huis een rieten dak? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle risico’s. Riet is namelijk brandgevaarlijk. 

Lees de preventietips voor huizen met rieten dak

Glasschade is niet standaard verzekerd met een woonhuisverzekering. Verzeker het glas van je woning daarom met de aanvullende dekking Ruitbreuk.

Bekijk de Ruitbreuk dekking

Bij Univé zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd in de Woonhuisverzekering. Je zonnepanelen zijn verzekerd voor schade door brand, storm, bliksem, hagel en diefstal. Ook andere duurzame energieoplossingen, zoals een warmtepomp, zijn standaard meeverzekerd. Heb je een rieten dak en laat je zonnepanelen plaatsen? Neem dan eerst contact met ons op.

Lees meer over zonnepanelen verzekeren

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé CyberGerust. Standaard bij al onze woon­verzekeringen. Zo helpen we je ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een Woonhuisverzekering krijg je vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

  • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
  • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé CyberGerust

Veelgestelde vragen over de woonhuisverzekering

Sluit nu je woonhuisverzekering af met korting

Er zijn verschillende manieren om je opstalverzekering met korting af te sluiten.

  • Profiteer van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend met je premie.
  • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de Woonhuisverzekering

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

Ook interessant naast de Woonhuisverzekering

De kwaliteit van de Univé-Woonhuisverzekering

Univé wil graag alle belangrijke informatie over de Woonhuisverzekering zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aanbieden aan onze klanten. Dit waarborgen wij in ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.