Ga naar inhoud

Wat dekt je opstalverzekering bij een inbraak?

Als er bij je wordt ingebroken, ontstaat er vaak schade aan je huis. Bijvoorbeeld doordat de inbreker een ruit intikt of het slot van je deur openbreekt. Met een opstalverzekering ben je standaard verzekerd tegen schade door inbraak. Ook schade door poging tot inbraak kun je melden bij je verzekering. Alleen voor schade aan je ruiten heb je een extra dekking nodig: de aanvullende dekking Ruitbreuk

Inbraak en je opstalverzekering 

Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan je huis door inbraak. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een opengebroken slot of een kapotte deur. Deze vormen van inbraakschade zijn standaard meeverzekerd. 

Bij een inbraak kan ook schade ontstaan aan je ruiten. Inbrekers breken namelijk vaak een ruit om je huis binnen te komen. Ruitschade is niet standaard meeverzekerd bij je opstalverzekering. Deze schade kun je wel gemakkelijk meeverzekeren met de aanvullende dekking Ruitbreuk

Inbraak en je inboedelverzekering 

Bij een inbraak worden vaak waardevolle spullen gestolen, maar kan ook schade ontstaan aan je spullen. Deze spullen horen onder de inboedel en zijn dus verzekerd met een inboedelverzekering. Ook bij onze inboedelverzekering kun je de aanvullende dekking Ruitbreuk afsluiten. Heb je deze al bij je opstalverzekering afgesloten? Dan is het niet meer nodig om dit ook bij je inboedelverzekering te doen. 

Bescherm je huis tegen inbraak 

Het is fijn als je inbraakschade vergoed krijgt, maar je wilt natuurlijk het liefst dat er nooit bij je ingebroken wordt. Wat kun je zelf doen om je huis zo goed mogelijk te beschermen tegen inbraak? Je kunt hiervoor investeren in extra sloten voor op de deur of camerabeveiliging rond je huis. Op onze pagina huis beveiligen zetten we nog meer anti-inbraaktips voor je op een rij. 

Jouw huis goed verzekerd met Univé 

Met een opstalverzekering van Univé is jouw huis goed verzekerd tegen allerlei schades. Schade door inbraak, maar ook bijvoorbeeld schade door brand of lekkend water. Met een inboedelverzekering zijn ook de losse spullen in je huis verzekerd tegen diefstal en schade. Bijvoorbeeld je gestolen kinderwagen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten voor schadeherstel na een inbraak. 

Een opstalverzekering en/of inboedelverzekering heb je bij Univé al binnen een paar minuten afgesloten. Je kunt daarbij gelijk de aanvullende dekkingen afsluiten die passen bij jouw situatie. Ook zie je meteen welke premie er bij jouw verzekering hoort. 

Bereken jouw premie