Ga naar inhoud

Ik heb schade door blikseminslag, ben ik verzekerd?

Of je verzekerd bent tegen schade door blikseminslag hangt af van welke verzekering je hebt. Heb je een inboedel- en opstalverzekering bij Univé? Dan ben je verzekerd tegen schade aan je huis en je spullen. Heb je één van de twee? Dan is bij opstalverzekering je huis verzekerd en bij inboedelverzekering je spullen. Je leest op deze pagina hoe het precies zit.

Als de bliksem inslaat, kan er schade aan je woning of aan je spullen ontstaan. Het kan zelfs gebeuren dat er brand uitbreekt. In veel gevallen slaat de bliksem niet direct in op je huis, maar in een dichtbijgelegen boom waardoor er overspanning ontstaat. Dit noemen we inductie. Als dit gebeurt verplaatst de spanning via leidingen in de grond naar je huis en kan het schade toebrengen aan je elektrische apparaten. In extreme gevallen kan het zelf tot brand leiden.  

Bliksemschade en je woonverzekering

Welke verzekering vergoedt schade door blikseminslag?  

Met een opstalverzekering zijn de vaste onderdelen van je huis verzekerd tegen schade ontstaan door blikseminslag. Denk hierbij aan de muren, het dak of de vloer. Is er door de bliksem brand ontstaan in je woning waarbij schade is ontstaan aan de vaste onderdelen van je woning? Ook dit is verzekerd! Daarnaast zijn ook bijgebouwen, zoals je schuur meeverzekerd.  

Heb je door bliksem schade aan je apparaten in huis of is er kortsluiting ontstaan, waardoor elektrische apparaten niet meer werken? Dit is gedekt met een inboedelverzekering. Hiermee zijn de losse spullen in je huis verzekerd tegen schade door blikseminslag. Zo zijn je televisie en computer verzekerd, wanneer er door blikseminslag schade is ontstaan.  

Blikseminslag en huurders- en eigenaarsbelang  

Woon je in een huurhuis en heb je zelf aanpassingen gedaan aan je woning? Dan is dit standaard tot € 30.000 meeverzekerd in de inboedelverzekering van Univé. We noemen dit het huurdersbelang. Heb je bijvoorbeeld zelf zonnepanelen laten plaatsen of een dure vloer gelegd en raakt deze beschadigd? Dit wordt gedekt via je inboedelverzekering. Als je in een koopappartement woont, werkt dit op dezelfde manier. Aanpassingen aan jouw woning zijn meeverzekerd bij de inboedelverzekering. In het geval van een koopwoning noemen we dit het eigenaarsbelang.

Schade door blikseminslag melden bij Univé 

Is er schade aan jouw huis of spullen ontstaan door blikseminslag? Je kunt bij Univé eenvoudig je schade melden.  

Bel ons spoednummer (24/7 bereikbaar) 

Heb je hulp nodig bij een noodgeval? Bel dan met 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Gebruik dit nummer in geval van een calamiteit of enorme schade. Deze kun je niet online melden.  

Bliksemschade online melden via Mijn Univé 

Bliksemschade aan je huis meld je gemakkelijk zelf online via Mijn Univé. Nog geen account? Maak eenvoudig een account aan.  

Bliksemschade melden via de Univé App 

Als je de Univé App hebt, kun je ook hier jouw schade melden. Heb je de app nog niet? Download hier de Univé App.  

Contact met een medewerker 

Wil je jouw schade liever melden door direct contact met een medewerker van Univé? Bekijk dan onze contactgegevens of kom naar een Univé-winkel bij jou in de buurt.