Ga naar inhoud

20 januari 2019Reizen

De wintersportverzekering: waar moet je op letten?

Een wintersportvakantie vraagt om een goede voorbereiding. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je conditie weer een beetje op peil te brengen. En voor je vertrekt kijk je natuurlijk de auto even goed na. Maar ook je reisverzekering verdient nog wat extra aandacht!

Wat is een wintersportverzekering?

Een wintersportverzekering is een reisverzekering met wintersportdekking. Deze dekking sluit je dus extra af in combinatie met je kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Je standaard reisverzekering is namelijk niet zomaar geldig als je op wintersport gaat. Niet zo gek, want je loopt op wintersport nu eenmaal meer risico's.

Zo is de kans op een valpartij op de piste groter dan wanneer je de hele dag op het strand ligt. Ook neem je op wintersport vaak speciale uitrusting mee, waar ook weer een prijskaartje aan hangt. Reden genoeg om voor vertrek goed te bekijken wat je wel en niet wilt verzekeren.

Dit valt onder de wintersportdekking

Kies je voor een reisverzekering met wintersportdekking? Dan betekent dit dat de dekking van je reisverzekering ook geldig is op je wintersportvakantie. Je bent dus verzekerd van hulp bij ongevallen op wintersport.

Stel je voor dat je een flinke valpartij op de piste maakt. Het vervoer met de ski-brancard, sneeuwscooter of zelfs helikopter vanaf de piste wordt dan gedekt door je wintersportverzekering. Dat geldt ook voor de gipsvlucht vanaf je vakantieadres terug naar huis.

Bagage op wintersport

Denk voor je naar de sneeuw vertrekt ook goed na over de verzekering van je bagage. Ski's, je snowboard of die dure winterjas... allemaal waardevolle spullen waar je zuinig op bent.

Deze zijn niet zomaar gedekt door je wintersportverzekering. Hiervoor sluit je de aanvullende dekking Bagage af. Je kunt zelf kiezen tot welk bedrag je je bagage wilt verzekeren: € 1.000,-, € 2.500,-, of € 3.500,-.

Naast je wintersportuitrusting is hiermee ook je overige bagage verzekerd op wintersport. Denk bijvoorbeeld aan je laptop of tablet als je die meeneemt. Maar ook je smartphone valt hieronder.

Met de auto op wintersport?

Check dan even of alle zaken zoals sneeuwkettingen, bandenprofiel, ruitenwisservloeistof etc. allemaal in orde zijn. Je kunt ook voor een extra check langs de garage. Bereid je ook goed voor op het autorijden in de bergen. Dat is toch altijd weer even wennen voor veel Nederlanders.

Autopech is in Nederland al vervelend genoeg, maar op vakantie helemaal. Controleer daarom vooraf of jouw pechdienst je ook op vakantie komt helpen. Een andere optie is de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen bij je reisverzekering. Dan kun je met een gerust hart op wintersport!

Meer informatie over jouw vakantiebestemming


Tot slot: Univé helpt je graag om goed voorbereid op vakantie te gaan. Daarom hebben we van de poplairste wintersportlanden praktische tips over de zorg en het verkeer voor je op een rijtje gezet.

Deel dit bericht