Ga naar inhoud

Canada

  De 4 beste skigebieden van Canada

  Canada is met haar grote bergketens rijk aan skigebieden. Met al dat aanbod kan het lastig zijn om een locatie te prikken voor jouw volgende wintersportvakantie. Op deze pagina vind je daarom een aantal van de beste skigebieden in Canada op een rij. Zo vind jij jouw ideale bestemming, of je nu een beginner of gevorderd skiër bent. 

  1. Lake Louise 

  Lake Louise is een prachtig skigebied in Canada dat vlakbij de stad Banff ligt. Dit skigebied ligt hoog in de Rocky Mountains, bij het grote Louisemeer. Sneeuwzekerheid is hier geen probleem: er valt gemiddeld een pak van 9 meter sneeuw in de winter. Je kunt hier op de pistes terecht van november t/m mei. 

  In Lake Louise kun je heerlijk skiën en snowboarden. Op de 139 km aan pistes kunnen zowel beginners als ervaren skiërs en snowboarders zich urenlang uitleven. Je vindt hier 35 km aan blauwe (gemakkelijke) pistes, 62 km aan rode (gemiddelde) pistes en 42 km aan zwarte (moeilijke) pistes. Maar in deze uitgestrekte omgeving vol besneeuwde dennenbomen is nog veel meer te beleven. Maak hier bijvoorbeeld eens een hondensledetocht, of ga een dagje langlaufen. Na een dag sneeuwplezier kun je in de kleine bars en restaurantjes van Lake Louise terecht voor een knusse après-ski. 

  2. Whistler Blackcomb 

  Whistler Blackcomb is niet alleen het grootste skigebied van Canada, maar van heel Noord-Amerika. Je hebt hier maar liefst 200 km aan pistes. Met 40 km aan blauwe pistes, 110 km aan rode pistes en 50 km aan zwarte pistes is hier plek voor elk type skiër of snowboarder. Van beginners en kinderen tot (ver)gevorderden.  

  Het zal je tijdens het skiën of snowboarden in dit gebied nooit ontbreken aan een panoramisch uitzicht. Whistler Blackcomb ligt namelijk tussen besneeuwde dennenbossen, gletsjers en ijzige bergtoppen. Omdat dit skigebied groot en drukbezocht is door zowel de plaatselijke bevolking als toeristen, vind je hier meer dan genoeg restaurants en bars. Zo kun je na jouw dag in de sneeuw fijn ontspannen terwijl je geniet van lokale specialiteiten, zoals poutine. 

  3. Fernie 

  Fernie is een groot skigebied in het zuiden van Canada, niet ver van de grens met de Verenigde Staten. Hier ligt 142 km aan pistes. Dit skigebied is erg geschikt voor gezinsvakanties. Er zijn hier namelijk veel faciliteiten voor kinderen, zoals een kinderland. Dit is een speciaal afgesloten terrein waar kinderen veilig en rustig kunnen leren skiën, snowboarden of allebei. Ook is er een skischool voor kinderen aanwezig. 

  Maar ook voor meer gevorderde skiërs of snowboarders is er genoeg te doen in Fernie. Je vindt hier naast 42 km aan makkelijke pistes namelijk ook 58 km aan gemiddelde en 42 km aan moeilijke pistes. Ook langlaufers kunnen hier hun hart ophalen met 20 km aan langlaufloipes. 

  4. Mont Tremblant 

  Aan de oostzijde van Canada, in het Canadese deel van de Appalachen, vind je Mont Tremblant. Dit skigebied in Québec heeft bijna 100 km aan pistes. Met een geschiedenis van meer dan 80 jaar is Mont Tremblant één van de oudste skigebieden van heel Noord-Amerika.  

  In Mont Tremblant kun je terecht met elk ervaringsniveau. Met 21,6 km aan lichte, 24,5 km aan gemiddelde en 35,8 km aan moeilijke pistes kunnen zowel beginners als gevorderden zich uitleven. En met maar liefst 75 km aan langlaufloipes komt de langlaufer hier ook aan zijn trekken. Maar er is nog meer te doen in de omgeving van Mont Tremblant. Je kunt hier namelijk ook hondensledetochten maken, ijsvissen en ijsklimmen.