Ga naar inhoud

Slowakije

  De mooiste skigebieden van Slowakije

  In Slowakije is een aantal mooie skigebieden te vinden, waar je een unieke wintersportvakantie kunt beleven. Als je graag op wintersport gaat en eens een ander land wilt bezoeken dan traditionele wintersportbestemmingen als Oostenrijk, is Slowakije een goede optie.  

  Omdat Slowakije bij Nederlanders niet zo’n heel bekende wintersportbestemming is, weet je misschien niet zo goed welk skigebied je moet kiezen. Bekijk daarom op deze pagina wat de mooiste skigebieden van Slowakije zijn. 

  1. Tatranská Lomnica 

  Tatranská Lomnica is één van de hoogst gelegen skigebieden van Slowakije. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen: je zult hier altijd een goed uitzicht hebben. Ondanks de grote hoogte kunnen ook beginners hier goed terecht. Er is namelijk 5 km aan blauwe (makkelijke) pistes.  

  Ga je met je kinderen op wintersportvakantie? Op de makkelijke pistes kunnen zij rustig leren skiën of snowboarden en veilige sneeuwpret beleven. Ook worden er skilessen voor beginners aangeboden in Maxiland. Dit is een skischool voor jong en oud.  

  2. Jasná Chopok 

  Jasná Chopok is met 44 km aan pistes het grootste skigebied van Slowakije. Het gebied heeft ruimte voor allerlei soorten skiërs en snowboarders. Er is 19 km aan blauwe (gemakkelijke) pistes, 18 km aan rode (gemiddelde) pistes en 7 km aan zwarte (moeilijke pistes). Voor elk ervaringsniveau is hier dus een piste: voor kinderen en beginners, voor redelijk gevorderden en voor zeer gevorderden. 

  Naast skiën en snowboarden kun je hier ook langlaufen. In Jasná Chopok ligt namelijk een aantal mooie langlaufloipes. Hier kun je met prachtig uitzicht over de hoge bergen fijne langlauftochten maken. Na je dag op de latten of het board kun je in dit gebied ook terecht voor een fijne après-ski. 

  3. Štrbské Pleso 

  Štrbské Pleso is een klein, maar fijn skigebied in Slowakije. Als je niet naar een wat rustiger skigebied wilt voor jouw wintersportvakantie, zit je hier goed. Štrbské Pleso is namelijk een vrij rustig skigebied, waar je dus alle ruimte hebt om de hellingen af te gaan. Bovendien is er een grote skischans aanwezig, waar schansspringers zich kunnen uitleven. 

  Met een mix van beginnerspistes (3 km) en gemiddelde pistes (5 km) kunnen skiërs en snowboarders van verschillende ervaringsniveaus hier terecht. Ook als je een wintersportvakantie met het gezin op de planning hebt, is dit skigebied dus geschikt.