Ga naar inhoud

Ongevallenverzekering

Een financiële vergoeding bij blijvende invaliditeit en overlijden.

Bereken uw premie

Ongevallenverzekering

Een ongeval – thuis, op het schoolplein, tijdens het sporten, op het werk of in het verkeer – kan zomaar leiden tot blijvende invaliditeit of nog erger. En het brengt vaak ook extra kosten met zich mee. De ongevallenverzekering van Univé biedt financiële zekerheid als u, uw partner of uw kind blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval.

Onze standaarddekking

  • Bij blijvende invaliditeit: keuze uit € 75.000 en € 150.000
  • Bij overlijden: keuze uit € 10.000 en € 25.000
  • Tandheelkundige kosten voor kinderen tot 18 jaar max. € 1.000

Bereken uw premie

Waarom onze ongevallenverzekering

Uitkering is vrij te besteden

Overal ter wereld verzekerd

24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

Aanvullende verzekeringen

U kunt de ongevallenverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekking:

Risicovol beroep

Hiermee bent u verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden tijdens het uitvoeren van een risicovol beroep.

Info Risicovol beroep

Univé Cyberhulp

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé Cyberhulp. Standaard bij al onze woon­verzekeringen. Zo helpen we u ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel-  en/of aansprakelijkheids­verzekering krijgt u vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

  • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
  • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé Cyberhulp

Wat verstaat Univé onder een ongeval?

Een ongeval is een gebeurtenis waardoor lichamelijk letsel ontstaat als rechtstreeks en uitsluitend gevolg van een plotseling inwerkend geweld op het lichaam. Het lichamelijk letsel moet medisch vast te stellen zijn. Maar de dekking van de verzekering geldt ook voor andere gebeurtenissen. De details leest u in de polisvoorwaarden.

Wat is niet verzekerd?

Niet verzekerd zijn ongevallen na gebruik van alcohol en/of drugs, gevaarlijke sporten en bepaalde gevaarlijke beroepen zoals militair. Neem contact met ons op als u wilt weten of uw sport/activiteit of beroep wel of niet verzekerd is. De details leest u ook in de polisvoorwaarden.

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

WhatsApp

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Hoe lang is de verzekering geldig?

De verzekering loopt door tot de 80e verjaardag van de verzekeringnemer.  Daarna vervalt de polis bij  de eerstvolgende verlengingsdatum. Is uw partner op dat moment jonger dan 80 jaar? Dan loopt de verzekering voor uw partner gewoon door tot de 80-jarige leeftijd.

Melden van een ongeval

Heeft u een ongeval gehad?

Heeft u of een andere verzekerde door een ongeval blijvend persoonlijk letsel opgelopen of erger? En heeft u een ongevallenverzekering van Univé? Dan is het goed te weten hoe u dit bij ons kunt melden.

Meld uw schade

Uw schade melden

Online
Meld uw ongeval online.

Univé-winkel
Via de Univé-winkel bij u in de buurt.

Telefonisch
Meld uw schade telefonisch: 0592 349 340
Maandag t/m vrijdag: 08.30 -21.00 uur
Zaterdag: 08.30 -17.00 uur

Wat als ik meerdere ongevallenverzekeringen heb afgesloten?

Univé keert na een ongeval ook uit als u via een andere verzekering of instantie al een uitkering ontvangt.  Het maakt voor de ongevallenverzekering van Univé dus niet uit of u ook nog via een andere (ongevallen)verzekering of regeling een uitkering ontvangt.

Verzekeringskaart ongevallenverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze ongevallenverzekering? Bekijk de Verzekeringskaart ongevallenverzekering.

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de ongevallenverzekering

Univé keert na een ongeval ook uit als u via een andere verzekering of instantie al een uitkering ontvangt.  Het maakt voor de ongevallenverzekering van Univé dus niet uit of u ook nog via een andere (ongevallen)verzekering of regeling een uitkering ontvangt.

​Motorrijden is standaard gratis meeverzekerd. Dit hoeft u dus niet apart mee te verzekeren. De dekking geldt ook als u op een andere motor rijdt dan uw eigen exemplaar (bv. bij huur). Bereken uw premie.

Niet verzekerd zijn ongevallen na gebruik van alcohol en/of drugs, gevaarlijke sporten en bepaalde gevaarlijke beroepen zoals militair. De details leest u ook in de polisvoorwaarden.

De kosten die u moet maken na een ernstig ongeluk zijn vaak erg hoog. Denk aan kosten voor aanpassingen in uw woning. Ook als iemand uit uw gezin overlijdt, is een extra geldbedrag vaak noodzakelijk om alle extra kosten te betalen. Met een Univé ongevallenverzekering ontvangt u een uitkering na een ernstig ongeluk waarbij een van de verzekerden blijvend invalide raakt of overlijdt. De verzekering geldt thuis, in het verkeer, tijdens de meest werkzaamheden en tijdens een vakantie. Bereken uw premie.

De verzekering loopt door tot de 80e verjaardag van de verzekeringnemer.  Daarna vervalt de polis bij  de eerstvolgende verlengingsdatum. Is uw partner op dat moment jonger dan 70 jaar? Dan loopt de verzekering voor uw partner gewoon door tot de 80-jarige leeftijd.

Alle veelgestelde vragen

Documenten en voorwaarden bij de ongevallenverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de ongevallenverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een ongevallenverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).