Ga naar inhoud

Spanje

  Wintersportgebieden in Spanje

  Eén van de mooiste wintersportgebieden in Spanje is Sierra Nevada. Dit berggebied ligt in het zuiden van Spanje, en is zowel bij Spanjaarden als buitenlandse toeristen een populair wintersportgebied. Niet zo gek, want je vindt hier de hoogste bergen van heel Spanje. Sommige toppen reiken tot boven de 3000 meter, met als hoogtepunt de berg Mulhacén van 3482 meter. Je kunt hier van december tot mei skiën en snowboarden. 

  In Sierra Nevada vind je meer dan genoeg skigelegenheid, met maar liefst 124 skipistes. De meeste pistes zijn hier blauw (makkelijk) of rood (gemiddelde moeilijkheid), maar je vindt er ook zwarte (moeilijke) pistes. Iedere wintersporter kan hier dus terecht voor sneeuwplezier, of je nu een ervaren wintersporter bent of beginner op ski's of snowboard. Op welke plekken in Sierra Nevada kun je terecht om te skiën en snowboarden? We zetten er een paar voor je op een rij. 

  1. Pradollano 

  Pradollano is een dorpje binnen Sierra Nevada waarbij je prachtige pistes vindt. In het dorpje zelf vind je bovendien fijne cafés en restaurants waar je terecht kunt voor een heerlijke après-ski met traditionele Spaanse gerechten. Ook is Pradollano een fijne plek om te skiën met kinderen: er zijn hier makkelijke pistes voor de (kleine) beginners op ski's. 

  2. Borreguiles 

  Ook Borreguiles is een mooie omgeving binnen Sierra Nevada om te gaan skiën of snowboarden. Naast een ruim aanbod aan pistes vind je hier ook een speciaal skiparkje voor kinderen. Borreguiles is dus een leuke plek om te gaan skiën of snowboarden met het gezin. 

  3. Monachil 

  Monachil ligt iets verder van de pistes in Sierra Nevada, maar is alsnog een mooie bestemming voor een wintersportvakantie. Je hebt hier namelijk prachtig uitzicht over de besneeuwde Spaanse bergen en valleien. In dit dorpje kun je dus niet alleen genieten van wintersport, maar ook van de bijzondere natuur van Sierra Nevada. 

  Wintersport in de Spaanse Pyreneeën 

  Ook in het noorden van Spanje vind je meer dan genoeg skigelegenheid: hier, bij de grens met Frankrijk, liggen de Spaanse Pyreneeën. In de Spaanse Pyreneeën vind je in totaal meer dan 520 kilometer aan skipistes. Dit gebergte kent net als de Sierra Nevada hoge toppen, waarvan de hoogste de berg Aneto is met 3404 meter. Je kunt hier niet alleen skiën, maar ook andere wintersporten uitvoeren zoals snowboarden. Het skiseizoen van de Spaanse Pyreneeën loopt van december tot april. 

  Misschien heb je ruime ervaring op ski's of snowboard, misschien ben je een beginner met wintersport. Of misschien ga je met het gezin op wintersport en moeten je kinderen nog leren skiën. Dat maakt niet uit, want voor elk ervaringsniveau is in de Spaanse Pyreneeën wel een piste. Je vindt hier zowel blauwe pistes als rode en zwarte. Waar kun je binnen de Spaanse Pyreneeën nu precies heen voor jouw wintersportvakantie? Je vindt hieronder een overzicht van een aantal mooie bestemmingen. 

  1. Masella 

  Met 63 kilometer aan pistes is Masella een bestemming waar de wintersporter zich goed kan uitleven. Masella is één van de oudste skigebieden van Spanje. Je vindt hier vooral blauwe en rode pistes. Dit maakt Masella geschikt voor zowel de beginnende als meer gevorderde wintersporter. 

  2. Formigal 

  Heb je al aardig wat meters gemaakt op ski's? Dan is Formigal de bestemming voor jou. Je vindt hier maar liefst 137 kilometer aan pistes, met name rode en zwarte. De hoogste berg van dit gebied is meer dan 2000 meter hoog: er liggen hier dus genoeg steile hellingen voor de ervaren wintersporter. 

  3. Boí Taüll 

  Boí Taüll is een skigebied geschikt voor alle ervaringsniveaus. Je vindt hier namelijk pistes met verschillende moeilijkheidsgraden. Ook is dit een geschikt skigebied om heen te gaan met kinderen. Er liggen namelijk twee funparks waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven in de sneeuw.