Ga naar inhoud

Andorra

  De wintersportgebieden van Andorra

  Hoewel Andorra maar een klein landje is, is het een paradijs voor wintersporters. In dit land, dat in de Pyreneeën ligt en is omringd door Spanje en Frankrijk, liggen diverse wintersportgebieden. De winters kunnen hier wisselvallig zijn, maar door het gebruik van sneeuwkanonnen hoef je je geen zorgen te maken over sneeuwzekerheid. 

  Andorra is een belastingvrij staatje, waardoor het voor de wintersporters die op hun portemonnee willen letten een goede bestemming is. Bovendien zijn de skiresorts in de afgelopen jaren behoorlijk opgeknapt, met onder andere verbonden skigebieden en nieuwe skiliften. Benieuwd geworden? Lees hier dan meer over de skigebieden van Andorra. 

  1. Grandvalira 

  Met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar is het skigebied Grandvalira een aantrekkelijke plek om te wintersporten. Het gebied ligt tussen diverse dorpen waar meer dan genoeg accommodaties zijn. Daardoor is een piste altijd dichtbij in het grootste wintersportgebied van Andorra.  

  Met licht glooiende pistes is dit gebied erg geschikt voor beginnende tot licht gevorderde wintersporters. Er ligt 100 km aan blauwe (makkelijke) pistes, 77 km aan rode (gemiddelde) pistes en 33 km aan zwarte (moeilijke) pistes. Als je toe bent aan pauze, kun je gebruik maken van de eetgelegenheden in de buurt. Eten en drinken is hier erg betaalbaar. 

  2. Vallnord 

  Ben je een beginnende of licht gevorderde wintersporter? Of heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is Vallnord een goede optie voor een wintervakantie. In dit gebied, dat breed opgezet is en snelle liften heeft, ski of snowboard je om een bergtop heen. Daardoor kun je altijd genieten van mooie uitzichten.  

  In dit skigebied liggen 4 soorten pistes: 13 km groene (zeer makkelijk) pistes, 18 km blauwe pistes, 24 km rode pistes. Met 8 km zwarte pistes is er ook enige uitdaging voor ervaren wintersporters.  Naast de pistes zijn er ook snowparks: gebieden waarin je bijvoorbeeld stunts kunt oefenen met obstakels en hellingen.  

  3. Ordino - Arcalis 

  Ordino - Arcalis is een klein skigebied dat officieel bij het gebied Vallnord hoort. Toch ligt het te ver uit elkaar om heen en weer te kunnen pendelen. Daarom is Ordino - Arcalis een wintersportgebied op zich. Het gebied is wat meer afgelegen dan de andere wintersportgebieden en is daardoor een geschikte plek voor wintersporters die willen genieten van een rustige wintersportvakantie.  

  Het gebied is vanwege het kleine oppervlak een goede keuze voor gezinnen: je verliest je kinderen hier niet snel uit het oog. Hebben jij of je kindere skiles nodig? Houd er dan wel rekening mee dat de instructeurs in dit gebied voornamelijk Frans of Spaans spreken. In dit gebied liggen 4 soorten pistes: 7 km groene pistes, 6 km blauwe pistes, 14 km rode pistes en 3 km zwarte pistes.