Ga naar inhoud

Turkije

  Wintersportgebieden in Turkije

  Als je denkt aan een vakantie naar Turkije, denk je al snel aan een zonvakantie. Maar wist je dat Turkije ook een goede keuze is als je een wintersportbestemming zoekt? In het land vind je namelijk een aantal aantrekkelijke wintersportgebieden waar jong en oud sneeuwpret kan beleven. 

  Om in Turkije te kunnen wintersporten zul je een vliegticket moeten boeken. Binnen een paar uren sta je in Istanbul of Ankara, dat je eventueel nog kunt bezoeken als stedentrip. Ondanks het vliegen is Turkije een goede bestemming voor wintersporters met een budget. Er zijn veel all-inclusive deals te vinden. Lees hier meer over de wintersportgebieden van Turkije. 

  1. Palandöken 

  Het skioord in Palandöken staat bekend als Ejder 3200 World Ski Center. Het is het grootste wintersportgebied van Turkije en biedt mogelijkheden voor zowel de beginnende als de ervaren wintersporter. Er ligt 19 km aan blauwe (makkelijke) pistes, 11 km aan rode (gemiddelde) pistes en 13 km aan zwarte (moeilijke) pistes. 

  Er liggen veel luxe resorts die goed betaalbaar zijn. Bovendien staat het skioord bekend als een avontuurlijk gebied. Je kunt hier dus als ervaren wintersporter met een budget zeker een heerlijk verzorgde wintersportvakantie beleven. 

  2. Kartalkaya 

  Het wintersportgebied Kartalkaya ligt in de buurt van Ankara en Bolku en is het meest sneeuwzekere gebied van Turkije. Je kunt hier wintersporten beoefenen van begin december tot eind maart. Als je hier op een doordeweekse dag de piste af gaat, is de kans groot dat je deze voor jezelf hebt. In het weekend is het meestal wat drukker, omdat de Turken zelf dan ook naar het skioord komen. 

  In dit skigebied vind je 6 km aan blauwe pistes, 6,5 km aan rode pistes en 6 km aan zwarte pistes. Het gebied kenmerkt zich door goed onderhouden skiliften en andere diensten. Aan de voet van het skioord ligt een dorp waar je kunt verblijven in nette accommodaties.  

  3. Uludag 

  Op 36 km van de stad Bursa ligt het wintersportgebied Uludag, midden in een nationaal park. De berg in dit gebied is de hoogste (2.543 m) van de Turkse provincie Anatolië. Dit skioord is geschikt voor zowel beginnende wintersporters als mensen die al enige ervaring op de latten of het board hebben. Hier liggen 15 km aan blauwe pistes, 12 km aan rode pistes en 3 km aan zwarte pistes. 

  Het wintersportgebied is geopend van begin december tot eind maart. In dit skioord kun je er ook voor kiezen om te gaan heliskiën. Hierbij word je door een helikopter op de top van een berg afgezet om off-piste naar beneden te skiën of snowboarden.