Ga naar inhoud

België

  De wintersportgebieden in België

  Op zoek naar een ski- of snowboardvakantie dicht bij huis? Overweeg dan eens om op wintersport naar België te gaan. België heeft een mooi berggebied waar je in koude winters volop mogelijkheden hebt voor wintersport. Als er sneeuw valt in de Ardennen, kun je hier heerlijk skiën of snowboarden. Ook in minder koude winters kun je leuk op wintersportvakantie gaan in België. Wat de mogelijkheden zijn, lees je op deze pagina. 

  Wintersport in de Ardennen 

  België heeft een groot berggebied waar je in koude winters heerlijk kunt snowboarden of skiën: de Ardennen. In deze bergketen vind je een aantal mooie pistes, midden tussen de mooie natuur van de Ardennen. Dit zijn vaak geen hele grote of steile pistes. De Ardennen zijn namelijk niet zo’n hoog gebergte als bijvoorbeeld de Alpen of Pyreneeën. Waar kun je dan wel op wintersport in de Ardennen? We zetten een paar voorbeelden van wintersportgebieden voor je op een rij. 

  1. Ovifat

  Ovifat is een pittoresk ski- en snowboardgebied in Wallonië, niet ver van Luik. Het ligt op een hoogte tussen de 530 en 600 meter, en je vindt hier in totaal 1,2 kilometer aan pistes. Dit zijn grotendeels gemakkelijke pistes, maar er zijn ook pistes van gemiddelde moeilijkheid. Daardoor is Ovifat een geschikt skigebied voor de beginner op ski’s of snowboard. Ook als je met kinderen op wintersportvakantie gaat, is dit gebied geschikt. Op de gemakkelijke pistes kunnen (jonge) kinderen op rustig tempo leren skiën. 

  2. Val de Wanne

  Niet ver van Ovifat, ook in Wallonië, ligt Val de Wanne. Dit is het grootste wintersportgebied van België. Je vindt hier 2,3 km aan pistes, en het gebied ligt tussen de 360 en 500 meter hoogte. De pistes zijn hier grotendeels van gemiddelde moeilijkheid, maar er zijn ook veel gemakkelijke pistes. Dat maakt Val de Wanne geschikt voor beginners én wat meer ervaren wintersporters. 

  3. Lierneux

  Lierneux is een rustig ski- en snowboardgebied in de buurt van Luik. In dit gebied vind je 1,2 km aan pistes, en het ligt op een hoogte tussen de 437 en 510 meter. Deze pistes zijn gemakkelijk (dus niet al te steil) en daarmee erg geschikt voor beginners. Ook is er een sleepiste aan de rand van het gebied, waar je heerlijk kunt rodelen. Dat maakt Lierneux ook een erg leuke bestemming om op wintersport te gaan met kinderen. 

  Indoor wintersport in België 

  Wil je graag skiën of snowboarden zonder ver te reizen, maar valt er weinig sneeuw in België? Ook dan zijn er nog mogelijkheden voor wintersport. België heeft namelijk ook een aantal mooie indoor-skipistes. Hier kun je je het hele jaar door uitleven op ski’s of snowboard. Ook als je in de zomer een avontuurlijk uitje zoekt, kun je hier dus terecht. Je kunt daarbij kiezen voor een borstelbaan, maar er zijn ook indoor pistes waar je kunt skiën, snowboarden of sleeën op echte sneeuw.