Ga naar inhoud

Drukte op Schiphol

In de zomermaanden loopt de drukte op Schiphol af en toe flink op. Door deze drukte kan het gebeuren dat je in een onvoorziene situatie terechtkomt. Je mist bijvoorbeeld door de drukte je vlucht, of er gaat iets fout met je bagage. We vertellen je daarom op deze pagina wat je in deze gevallen moet doen, en hoe jij je hierop kunt voorbereiden.  

Problemen met je vlucht  

Het missen van je vlucht is nooit leuk. Toch kan het een keer gebeuren. Je hebt bijvoorbeeld je vlucht gemist door de drukte op Schiphol. Of je vlucht wordt plotseling geannuleerd, bijvoorbeeld door een staking. Het is in beide gevallen dan wel fijn om te weten welke stappen je kunt ondernemen. Afhankelijk van de oorzaak voor het missen van je vlucht kun je actie ondernemen.  

Wordt je vlucht bijvoorbeeld op het laatste moment geannuleerd of is er ernstige vertraging? Dan kan het zijn dat je hiervoor een vergoeding ontvangt. Als je vlucht vijf uur of meer vertraagd is, kun je hiervoor geld terugkrijgen van je luchtvaartmaatschappij. Je kunt ook een vergoeding krijgen via je reisverzekering als je 8 uur vertraging hebt of meer, maar alleen als je daarbij een annuleringsverzekering hebt.  

Heb je vragen over je reisverzekering? En of je recht hebt op een vergoeding bij het missen van je vlucht? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij kijken graag met je mee. Lees ook onze pagina met de meest gestelde vragen over de drukteopSchiphol.  

Ik ben mijn bagage kwijt 

Stel: je staat na je vlucht te wachten bij de bagageband op je koffer. De laatste koffer is inmiddels de band op gekomen, en jouw koffer zit er niet tussen. In dit geval kan het zijn dat je koffer bijvoorbeeld op je vorige bestemming is blijven staan. Met een reisverzekering kun je, totdat je koffer terecht is, voor je onkosten een vergoeding aanvragen. Wanneer je hier in aanmerking voor wilt komen, moet je de vermissing van je koffer aangeven op Schiphol. Vanuit hier wordt er dan gekeken waar je recht op hebt. Dit geldt ook voor situaties waarin je koffer niet wordt gevonden, of wanneer je schade aan je bagage hebt.  

Tips tegen de drukte op Schiphol 

Lang wachten is nooit leuk. Toch kan het zijn dat je voor het vertrek van je vakantie nog door de drukte van Schiphol heen moet. We hebben daarom een aantal tips voor je rij gezet. 

Op de website en in de app van Schiphol worden regelmatig updates gegeven over de drukte en de daarbij horende wachttijden. We raden je daarom aan om dit regelmatig te bekijken.

Ga je nog een vakantie boeken? Kies voor een ochtend- of avondvlucht. In de meeste gevallen is het op deze tijdstippen wat rustiger op Schiphol. 

Check van tevoren online in voor je vlucht. Hierdoor kun je in de meeste gevallen ook al wat drukke plekken op Schiphol overslaan. 

Reisverzekering afsluiten 

Het afsluiten van een goede reisverzekering is belangrijk. Het kan voor, na, of tijdens je vakantie voorkomen dat er iets met je bagage gebeurt, of dat je bijvoorbeeld ziek wordt. Met een reisverzekering ben je in deze gevallen altijd verzekerd van hulp. Je kunt een reisverzekering bij Univé online afsluiten. Dit is heel eenvoudig, en hierbij kun je ook direct de hoogte van je premie berekenen.  

Bereken je premie