Ga naar inhoud

Reisdocumenten voor Portugal

Voordat je naar Portugal vertrekt, moet je eerst je reisdocumenten op orde hebben. Je kunt met een paspoort naar Portugal reizen, maar een ID-kaart is ook voldoende. Voldoende om door de douane te komen bij een vlucht, en voldoende om je te identificeren in het land. Let er wel op dat je reisdocumenten lang genoeg geldig moeten zijn voor je hele vakantie in Portugal. 

Naar Portugal met paspoort of ID-kaart 

Je kunt zowel met een paspoort als met een ID-kaart naar Portugal op vakantie. Portugal is een lidstaat van de Europese Unie (EU). Dat betekent dat je hier met een ID-kaart uit Nederland of een ander EU-land naartoe kunt reizen. Je mag ook een paspoort gebruiken in plaats van een ID-kaart, maar dit is niet verplicht. Ook het aanvragen van een visum is niet nodig voor je bezoek aan Portugal. 

Mijn reisdocumenten zijn (bijna) verlopen 

Of je nu met een paspoort of ID-kaart naar Portugal gaat: het is belangrijk dat deze lang genoeg geldig is voor de duur van je reis. Dus tenminste tot en met de dag dat je terugkomt in Nederland. Zijn je reisdocumenten verlopen, of verlopen ze tijdens je reis? Vraag dan een nieuwe ID-kaart of een nieuw paspoort aan voor vertrek. Zo voorkom je problemen bij de douane bij je heen- of terugreis. Ook als je reisdocumenten nog maar net lang genoeg geldig zijn voor je reisduur, is het verstandig om deze te vernieuwen voordat je naar Portugal gaat. Het kan namelijk gebeuren dat je onverwacht langer in het land moet blijven, bijvoorbeeld omdat je vlucht naar huis ernstig vertraagd is of je ziek wordt tijdens de vakantie

Reisdocumenten Portugal voor kinderen 

Ga je met kinderen op vakantie naar Portugal? Zorg er dan voor dat zij allemaal hun eigen reisdocumenten hebben, dus een geldige ID-kaart of paspoort. Dit geldt natuurlijk voor volwassen kinderen die meereizen, maar ook voor minderjarige kinderen, inclusief baby’s en peuters. Ook is het verstandig om een reisverzekering voor je gezin af te sluiten voor vertrek. 

Met de auto naar Portugal 

Ga je met de auto op vakantie naar Portugal? Hiervoor heb je geen extra reisdocumenten nodig. Jouw Nederlandse rijbewijs is geldig in Portugal, ook als je in het land een auto wilt huren. Een speciaal internationaal rijbewijs heb je dus niet nodig. Ook de kentekens van jouw eigen auto zijn gewoon geldig in Portugal. Je hoeft geen Portugees kenteken te hebben. 

Reisverzekering voor Portugal 

Als je naar Portugal gaat, is het handig om voor je vertrek een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als er iets vervelends gebeurt, bijvoorbeeld als je je bagage kwijtraakt op reis. Zo kun je zonder zorgen genieten van je reis naar Portugal. Een reisverzekering sluit je bij Univé in een paar klikken online af. Daarbij bereken je meteen jouw premie.  

Bereken jouw premie