Ga naar inhoud

Zorgverzekering: buitenland

Hoe werkt het met uw zorgverzekering in het buitenland? Dat leest u op deze pagina.

Natuurlijk wilt u graag weten welke zorgkosten in het buitenland gedekt zijn. Daarover leest u meer op de pagina Zorgkosten buitenland.

Buitenlandservices

Bij een zorgverzekering van Univé horen diverse services voor als u in het buitenland bent. Van de Vakantiedokter tot de Univé Alarmcentrale voor zorg. Vooral erg handig als u bijvoorbeeld plotseling ziek wordt. Hieronder leest u er meer over.

Vakantiedokter

Stel, u bent op vakantie in het buitenland en u voelt zich niet lekker. U twijfelt of u naar de dokter moet gaan. Dan kunt u als zorgverzekerde telefonisch contact opnemen met de vakantiedokter, telefoonnummer+31 72 527 7252. Die is dag en nacht bereikbaar.

Ter aanvulling op uw basisverzekering kunt u voor zorg in het buitenland ook de aanvullende dekking Zorg op Reis afsluiten. Dat is in principe uw internationale zorgverzekering. Hiermee weet u zeker dat u een goede ziektekostenverzekering voor het buitenland heeft.

Europese verzekeringskaart

Gaat u als zorgverzekerde het land uit, bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis? Neem dan de gratis Europese zorgverzekeringskaart mee. Daarmee kunt u zich eenvoudig identificeren. En meestal hoeft u dan niets contant te betalen, omdat de buitenlandse zorgverlener de rekening vaak direct met uw zorgverzekeraar afrekent.

Univé Alarmcentrale voor zorg

Een ziekenhuisopname in het buitenland van minimaal 24 uur. Dat kost ineens veel geld. Daarom bent u in zo’n geval verplicht direct de Univé Alarmcentrale voor zorg in te schakelen. Maar iemand anders kan dat ook namens u doen. Deze service is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via +31 40 297 5750.

Medicijnpaspoort

Gebruikt u voorgeschreven medicijnen en gaat u binnenkort met vakantie? Vraag dan een medicijnpaspoort aan bij uw apotheek. Hierin staat in verschillende talen welke medicijnen u precies gebruikt en in welke dosering. Mocht u tijdens uw vakantie in Nederland of in het buitenland uw medicijnen kwijtraken, ziek worden of een ongeval krijgen, dan heeft u met dit document meteen de gegevens van uw medicijnen bij de hand. Het opstellen van dit document door uw apotheker is gratis.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie over de diverse uw zorgverzekering in het buitenland of de buitenlandservices van Univé? Lees dan de antwoorden op veelgestelde vragen.
Of lees over de vergoedingen voor zorg in het buitenland vanuit uw zorgverzekering .

Meer lezen over zorgverzekeringen?

Wilt u meer informatie over zorgverzekeringen? Ga dan naar de zorgoverzichtspagina