Ga naar inhoud

Brandstof in Duitsland

Ga je met de auto op vakantie naar Duitsland? Of rij je door Duitsland heen op weg naar een andere (Europese) bestemming? Grote kans dat je dan moet laden of tanken. 

Benzineprijzen Duitsland 

Net als in Nederland zijn brandstofprijzen langs de snelweg hoger dan de prijzen in kleine dorpjes. Daarnaast kan de prijs ook erg verschillen per aanbieder of per tijdstip. Om die reden is het niet mogelijk om te zeggen welke prijs je gaat betalen tijdens jouw rit naar Duitsland.  

Net als in Nederland zijn de brandstoffen gemakkelijk herkenbaar aan hun naam. Voor de zekerheid zetten we ze voor je op een rijtje: 

  • Benzine Euro 95: Super 95 E10 

  • Benzine - Superplus 98: Super Plus 98, 98 Oktan (E5) 

  • Diesel: B7 of Diesel 

  • LPG: LPG, Autogas, Flüssiggas 

Laden in Duitsland 

Ga je met een elektrische auto op pad? Dan moet je onderweg waarschijnlijk laden. Duitsland heeft ongeveer 75.000 laadpunten in het hele land. Als je dit vergelijkt met Nederland zijn dat er relatief weinig: wij hebben er maar liefst 100.000, en dat in een kleiner land.  

Duitsland heeft wel meer snelladers: 14.000 ten opzichte van onze 3000. Vind je een laadpaal, dan kun je daar waarschijnlijk wel sneller laden. 

Maak een laadplan voor onderweg 

Ga je naar Duitsland? Check dan van tevoren goed of er op jouw route voldoende laadpalen zijn. Langs de snelweg en in de grote steden zijn er vaak voldoende, maar je wil natuurlijk niet met een lege accu komen te staan. Goede voorbereiding is het halve werk.  

Maak daarom een laadplan en houd daarbij marge aan. Stel dat een laadpaal niet werkt, dan heb je nog ruimte om naar een volgende laadpaal te rijden.  

Met de auto naar Duitsland 

Univé wenst je veel plezier en een veilige rit tijdens jouw (auto)vakantie naar Duitsland. Controleer je van tevoren nog wel je reisverzekering, zorgverzekeringpechhulp en je autoverzekering?  En vergeet niet je Europese zorgpas en groene kaart mee te nemen. 

Let op! Rondom de grote Duitse steden zijn milieuzones. Schaf vooraf een milieusticker aan, zodat je onderweg niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

En tot slot: check voor vertrek de Duitse verkeersregels en de maximumsnelheid op de Duitse wegen. Zorg ervoor dat je de standaard verplichte items in je auto hebt liggen zoals een veiligheidsvestje. Bij winters weer (ijzel en sneeuw) zijn winterbanden in Duitsland ook verplicht.