Ga naar inhoud

Pechhulp Duitsland

Met de auto ben je vanuit Nederland al snel in Duitsland. Daarom gaan veel Nederlanders op vakantie naar Duitsland. Maar ook als je naar een ander land reist, rijd je vaak door Duitsland. 

Maar wat als je in Duitsland stil komt te staan met de auto? Bijvoorbeeld met een lege accu, een lege tank of een kapotte motor? Pech is natuurlijk nooit fijn. Daarom vertellen we je wat je kunt doen als je autopech hebt in Duitsland. 

Pechhulp Buitenland van Univé 

Met onze aanvullende dekkingPechhulp Buitenland ben je ook in Duitsland zo weer op weg geholpen. De hulpdienst repareert je auto ter plekke. Mocht dat niet lukken, dan wordt je auto gratis weggesleept naar de garage. En stel dat je auto niet binnen drie dagen kan worden gerepareerd, dan zorgt Univé voor vervangend vervoer. Pechhulp Buitenland dekt daarnaast het verzenden van onderdelen, het terugbrengen van je auto naar Nederland en eventuele hotelovernachtingen. Zo kun je je reis gewoon vervolgen, ook bij pech. Dat is Pechhulp van Univé. 

Autopech in Duitsland 

Ben je verzekerd voor autopech, bijvoorbeeld in je reisverzekering? Dan bel je hen op het moment dat je met pech in Duitsland komt te staan.  

Weet je niet zeker of je de juiste verzekering of pechhulp hebt afgesloten? Dan is het erg slim om dit voor je reis goed te controleren. Sla ook vooral het juiste nummer op in je telefoon. Dan hoef je niet te zoeken als de nood hoog is. 

Heb je geen verzekering of pechhulp? Dan moet je de Duitse wegenwacht bellen. In Duitsland is dit de ADAC: Allgemeine Deutsche Automobil-Club. Zij zijn te bereiken via het volgende telefoonnummer: 089 20 20 4000. 

Pech in Duitsland 

Wil je goed voorbereid zijn op pech? Ook al weet je bijna zeker dat je geen pech gaat krijgen, zorg er dan wel voor dat je: 

  • Het nummer van jouw reisverzekering of pechhulppartner hebt opgeslagen in je telefoon. 

  • Het nummer van de Duitse wegenwacht bij de hand hebt. 

  • Een veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto hebt liggen. Dat is in Duitsland verplicht in de auto. Je bent op die manier goed zichtbaar als je met pech naast de weg komt te staan. 

  • Je weet hoe het zit met laden en tanken in Duitsland, zodat je niet met een lege tank of accu komt te staan. 

  • Je auto voordat je op reis gaat nog eens voor een grote of kleine beurt naar de garage hebt gebracht. Zo weet je zeker dat alles naar behoren werkt. 

  • Voldoende eten en water hebt voor tijdens het wachten. Het kan lang duren. 

Jouw (auto)reis met Univé 

Ga je binnenkort met de auto naar of door Duitsland? Met Univé ben je goed voorbereid. Check van tevoren je autoverzekering, groene kaart en reisverzekering Denk ook aan je zorgverzekering en je Europese Zorgpas. Zo ga je met een gerust hart op pad.  

Meer informatie over Duitsland

Univé helpt je graag op weg. Lees ook eens onze artikelen over: milieuzones, milieustickerverkeersregels en maximum snelheid in Duitsland. Dat scheelt weer verkeersboetes.