Ga naar inhoud
Een vrouw met kort haar past een bril in een brillenwinkel
Een vrouw met kort haar past een bril in een brillenwinkel

Brilverzekering

Verzeker je bril tegen schade en diefstal met de inboedelverzekering. Ook verzekerd bij een ongelukje.

Bereken je premie

Met welke verzekering verzeker je je bril?

Een nieuwe bril kan veel geld kosten. Daarom is het verstandig om je bril goed te verzekeren. Zonder bril zie je minder goed. Dus als je bril kapot valt of gestolen wordt, dan wil je deze zo snel mogelijk laten repareren of vervangen.

De hoofdverzekering voor je bril is je zorgverzekering. Is je bril kapot? Meld dit dan eerst bij je zorgverzekering. Is er vanuit de zorgverzekering geen vergoeding meer voor een nieuwe bril? Dan kun je de schade claimen op de inboedelverzekering.

Welke schade is verzekerd met de inboedelverzekering voor je bril?

Met de inboedelverzekering van Univé is je bril tegen bijna alle vormen van schade binnenshuis verzekerd. Met de Buitenshuis dekking is je bril ook buiten je woning verzekerd.

In de voorwaarden lees je meer over de schades die verzekerd zijn met de inboedelverzekering.

Vragen over de verzekering voor je bril?

Onze klanten geven onze woonverzekering gemiddeld een 8,6

De voordelen van je bril verzekeren bij Univé

Goed om te weten over onze brilverzekering

Is je bril kapot, kun je deze niet meer repareren en is deze ouder dan 5 jaar? Dan vergoeden we de dagwaarde als deze door gebruik of veroudering van je bril minder is dan 40% van de huidige nieuwwaarde.

De nieuwwaarde is het volledige bedrag dat je nodig hebt om dezelfde bril te kopen om je kapotte bril te vervangen. Met onze afschrijvingslijsten kun je de dagwaarde van je bril berekenen.

Bekijk de afschrijvingslijst

Sluit je een inboedelverzekering af bij Univé? Dan is je eigen bril verzekerd, maar ook brillen van je gezinsleden die bij jou in huis wonen. Ook brillen van je (pleeg-)kinderen die niet bij jou in huis wonen maar wel hun bril bij jou hebben liggen is verzekerd. Dit geldt ook voor zonnebrillen.

Heeft je bril schade? Dan kun je een vergoeding krijgen van verschillende verzekeringen. De hoofdverzekering voor je bril is je zorgverzekering. Hier zit vaak een vergoeding in voor een nieuwe bril. Kun je hier geen gebruik van maken? Dan kun je schade voor je bril terugvragen bij je inboedelverzekering. Is dit gebeurd buiten je huis in Nederland? Dan kun je de schade alleen terugvragen wanneer je de Buitenshuis dekking hebt bij je inboedelverzekering. Is de schade gebeurd in het buitenland? Dan kun je de schade terugvragen bij je reisverzekering wanneer je de module Bagage hebt. 

Meld je schade via Mijn Univé

Met je bril verzekering heb je standaard geen eigen risico. Wil je premievoordeel? Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie.

Lees meer over je eigen risico

Voorwaarden en documenten bij de verzekering voor je bril

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de brilverzekering van Univé