Ga naar inhoud

Bril verzekering

Heeft u een kapotte bril of bent u uw bril ergens kwijtgeraakt? Of bent u in het bezit van een bril en benieuwd of u deze kunt laten verzekeren? Dit is belangrijk om te weten als brildrager, aangezien u moeilijk met slecht zicht door het leven kunt. Dus als uw bril kapot valt of er sprake is van diefstal, wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren of vervangen. Dit kan veel geld kosten: daarom is het verstandig om uw bril goed te verzekeren. Univé legt uit op welke manier u uw bril het beste kunt verzekeren.  

Bril kapot 

Is uw bril kapot? Licht dan eerst uw zorgverzekering in. Dit is namelijk de hoofdverzekering van uw bril. Wanneer er vanuit de zorgverzekering geen vergoeding meer is voor een nieuwe bril, kunt u de schade indienen op de inboedelverzekering. Lever hiervoor wel een bewijs in dat uw zorgverzekering de schade niet vergoedt.  

Bril vergoeding zorgverzekering  

Een bril zit in de meeste gevallen niet in de basisverzekering van uw zorgverzekering. U kunt kiezen voor een aanvullende verzekering, waarbij u wel een vergoeding krijgt voor een bril of lenzen. Lees meer over lenzen- en brillenvergoeding in de Univé zorgverzekering

Welke inboedelverzekering heb ik nodig? 

U heeft bij Univé de keuze uit Inboedel Basis, All Risk en All Risk met Buitenshuis dekking. Heeft u de Inboedel Basis verzekering van Univé? Dan is uw bril alleen verzekerd tegen schade door onder andere brand en diefstal uit uw woning. Een kapotte bril door vallen en stoten of een ongelukje is niet verzekerd. 

Heeft u een Inboedelverzekering All Risk? Dan is uw bril tegen bijna alle vormen van schade binnenshuis verzekerd. Met de Inboedelverzekering All Risk met Buitenshuis dekking is uw bril ook buiten uw woning verzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor de precieze dekking. 

Benieuwd hoe u naast uw bril ook uw gehoorapparaat verzekert? U leest het op de pagina gehoorapparaat verzekeren.

Vragen? Neem contact op 

Heeft u vragen over het verzekeren van uw bril? Of heeft u te maken gehad met diefstal of schade? Check dan in de Univé App hoe u bij ons verzekerd bent. Staat uw antwoord hier niet tussen of heeft u toch nog een andere vraag? Neem gerust contact op met onze klantenservice