Ga naar inhoud

Kunstgebit vergoeding

Wordt uw kunstgebit vergoed vanuit de zorgverzekering? Lees hier meer over de kunstgebit-vergoeding van Univé.

Bekijk hier uw vergoedingen voor een kunstgebit uit de basisverzekering

Heeft u geen tanden meer in uw boven- en/of onderkaak? Dan krijgt u uit de basisverzekering een vergoeding voor een volledig kunstgebit dat u uit uw mond kunt halen (uitneembaar). 

Heeft u alleen een basisverzekering, dan betaalt u:

  • voor een kunstgebit (uitneembare volledige gebitsprothese) via een gecontracteerde tandprotheticus een eigen bijdrage van 25% van de totale kosten en
  • voor een uitneembaar volledig kunstgebit op implantaten een eigen bijdrage voor de bovenkaak van 8% en voor de onderkaak van 10% van de totale kosten.

Moet u naar een kaakchirurg of tandprotheticus omdat u een kunstgebit nodig heeft? Dan kunt u het beste wel naar een gecontracteerde zorgverlener gaan. Anders krijgt u mogelijk een lagere vergoeding.

Voor speciale behandelingen van de kaakchirurg is vooraf toestemming nodig. Zowel de gecontracteerde als de niet-gecontracteerde zorgaanbieder beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden en vraagt indien nodig voor u toestemming bij ons aan. U hoeft in dit geval zelf niets te doen.

Extra vergoeding voor uw kunstgebit

Aanvullend Beter en Aanvullend Best (dus niet de aanvullende tandpakketten) vergoeden, net als de aanvullende tandpakketten, de eigen bijdrage voor het kunstgebit volledig. Bij het voor de eerste keer plaatsen van een kunstgebit, dienen er ook andere tandheelkundige behandelingen plaats te vinden. In dat geval is het raadzaam om wel een aanvullend tandpakket af te sluiten. 

Bereken uw premie

Bereken uw premie