Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Bedrijfsautoverzekering

 • Profiteer van onze scherpe premie
 • Vrije keuze schadehersteller
 • 14 dagen bedenktijd

Welke bestelauto of vrachtwagen wilt u verzekeren?

 • Snelle schadeafhandeling
 • Tot 80% no-claimkorting
 • Tot 10% pakketkorting

Stap 1: kies uw bedrijfsauto

Uw bedrijfsauto goed én goedkoop verzekeren zonder veel gedoe? Vergelijk hier de bedrijfsautoverzekeringen van Univé: geschikt voor bestelauto's, vrachtwagens en zakelijke auto's.

Let op: in Nederland is het verplicht om uw bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren.

Een bestelautoverzekering op maat

Bestelautoverzekering

Verzeker uw bestelauto WA, WA+ of All Risk.

 • Schade aan anderen en andermans spullen verzekerd
 • Privégebruik van uw bestelauto meeverzekerd
 • Kies uit 5 aanvullende dekkingen

Bereken uw premie

Details van bestelauto

Schade aan uw vrachtauto vergoed

Vrachtwagenverzekering

Verzeker uw vrachtwagen WA, WA+ of All Risk

 • Schade aan anderen en andermans spullen verzekerd
 • Kies uit 4 aanvullende dekkingen
 • Voor grote en kleine (bezorg)vrachtwagens

Bereken uw premie

Details van vrachtwagen

Kies voor zekerheid

Zakelijke autoverzekering

Verzeker uw zakelijke auto WA, WA+ of All Risk

 • Schade aan anderen en andermans spullen verzekerd
 • Privégebruik van uw zakelijke auto ook meeverzekerd
 • Nieuw- en aanschafwaardegarantie bij WA+ en All Risk
 • Btw-aftrek mogelijk voor lagere premie
 • Uit te breiden met o.a. Pechhulp en Inzittendenverzekering

Bereken uw premie

Details van zakelijke auto

Hoe wilt u uw bedrijfsauto verzekeren? Kies uit WAWA+ en All Risk

Stap 2: kies aanvullende dekkingen

Inzittenden

Bescherm uzelf en uw passagiers goed. Met de inzittendenverzekering bent u goed verzekerd, ook als er geen aansprakelijke partij is.

Inzittendenverzekering

Rechtshulp verkeer

Is uw bedrijfsauto, bestelbus of vrachtwagen betrokken bij een aanrijding en leidt de afhandeling tot een conflict? Dan bieden wij u juridische hulp.

Rechtshulp verkeer

Pechhulp

Voor bestelauto’s kunt u naast Pechhulp binnenland ook Pechhulp buitenland afsluiten. Voor vrachtwagens is het niet mogelijk om Pechhulp af te sluiten.

Pechhulp

Eigen vervoerverzekering

Verzeker uw bedrijfsgoederen en gereedschappen tegen schade en diefstal uit uw voertuig.

Eigen vervoerverzekering

Nieuwwaarderegeling

U kunt uw verzekering naar wens uitbreiden met 1 jaar Nieuwwaarderegeling.

Nieuwwaarderegeling

De zekerheid van Univé

Alles onder één dak, nooit dubbel verzekerd

Wij luisteren oprecht en geven gehoor aan onze klanten

Persoonlijk advies en met 100 winkels altijd in de buurt

Goed om te weten

Heeft u nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

Wanneer u schadevrij rijdt met uw bedrijfsauto, stijgt u per jaar 1 trede op de bonus/malusladder. Deze trede is gekoppeld aan het aantal schadevrije jaren. Op uw polisblad en in Mijn Univé Zakelijk ziet u hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd met uw bedrijfsautoverzekering.

De bedrijfsautoverzekering van Univé is ook zeer geschikt voor zzp’ers. Bijv. als u als cateraar een eigen bedrijf heeft en uw bestelauto wilt verzekeren. Of wanneer u als zelfstandig ondernemer in de bouw goed verzekerd in uw bedrijfsbus wilt rijden.

Bent u zzp’er in de bouw? Verzeker dan al uw zakelijke risico’s in 1 verzekeringspakket. In slechts een paar klikken is uw zaak gewoon goed verzekerd. U heeft de keuze uit: goed, beter en best. En u profiteert direct van 5% pakketkorting.

Heeft u pech onderweg? Onze professionele hulpdienst staat dag en nacht voor u klaar om uw bedrijfsauto te repareren en u weer op weg te helpen. Lukt dit niet dan vergoeden wij vervangend vervoer naar uw bestemming.

Wanneer u met uw bedrijfsauto betrokken raakt bij een juridisch conflict kunnen u en uw passagiers rekenen op juridische bijstand. Dit is ook van toepassing wanneer iemand anders uw auto bestuurde.

Standaard heeft u een eigen risico van € 250,-. U kunt ook kiezen voor een eigen risico van € 500,- of € 1.000,-. Bij ruitschade is het eigen risico lager als de schade hersteld wordt door een geselecteerd herstelbedrijf. En is uw bedrijfsauto voorzien van een alarmsysteem? Dan vervalt het eigen risico bij diefstal.

De collectiviteitskorting is een premiekorting voor leden van organisaties waarmee wij afspraken hebben. Wanneer u bent aangesloten bij één van deze organisaties dan geldt de collectiviteitskorting ook voor u. Wilt u hierover meer weten? Neem dan gerust contact op.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Veelgestelde vragen bedrijfsautoverzekering

De vijf meest gestelde vragen over de bedrijfsautoverzekering

Met de WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco) bedrijfsautoverzekering bent u verzekerd voor ruitschade. Wordt bij ruitschade de ruit vervangen door een geselecteerd herstelbedrijf, dan geldt een eigen risico van € 100,-. Bij vervanging door een ander bedrijf geldt het reguliere eigen risico. Als u alleen een WA-dekking heeft, bent u niet verzekerd voor ruitschade. Lees meer informatie in onze voorwaarden of kijk op de pagina over schade aan uw bestelauto.

Ja. Als eigenaar mag u natuurlijk zelf weten wie u de bedrijfsauto laat besturen. Heeft u een WA-bedrijfsautoverzekering? Dan is de schade die hij of zij veroorzaakt aan een andere auto verzekerd. Is uw bedrijfsauto All Risk verzekerd, dan wordt ook de schade aan uw auto vergoed.
Rijdt er structureel iemand anders in uw auto, dan moet u dit aan Univé doorgeven. Let op: Als die ander een schade veroorzaakt, kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de no-claimkorting die u heeft opgebouwd. 

Nee, bij Univé kunt u geen (bedrijfs)auto's verzekeren waarmee tegen betaling personen worden vervoerd of waarmee koerierswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Bij Univé kunt u uw bedrijfsautoverzekering dagelijks opzeggen.
Dat kan op twee manieren:

 • persoonlijk via uw Univé-winkel of
 • telefonisch via 0592 349 560.

Misschien is het verstandig toch nog eens na te denken over het opzeggen van uw Univé-bedrijfsautoverzekering. Want de kans bestaat dat u bij Univé eenvoudig premie kunt besparen, bijvoorbeeld omdat een andere dekking beter bij uw auto past. Neem daarom voor een advies op maat telefonisch contact met ons op via 0592 349 560.

De inzittendenverzekering biedt dekking als u of een andere inzittende door een ongeluk met de verzekerde bedrijfsauto gewond raakt, overlijdt of schade aan spullen krijgt. Zo bent u als bestuurder ook verzekerd tegen geleden schade; u kunt uzelf namelijk niet aansprakelijk stellen. Passagiers zijn ook verzekerd als er geen aansprakelijke partij is, zoals bij overmacht (denk bijvoorbeeld aan overstekend wild). De inzittendenverzekering sluit u aanvullend af bij uw bedrijfsautoverzekering.

Alle veelgestelde vragen

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze bedrijfsautoverzekering.

Heeft u al een bedrijfsautoverzekering bij Univé? Uw dekking en polisvoorwaarden vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaarten bedrijfsautoverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de bedrijfsautoverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Stappenplan bij schade

Aanrijding? Vul direct het Europees Schadeformulier in. Diefstal? Doe gelijk aangifte.

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Nu kunt u met een gerust gevoel kiezen voor de bedrijfsautoverzekering van Univé

Uw zakelijke auto verzekeren in 6 stappen

Wilt u online uw zakelijke autoverzekering afsluiten? Check de stappen hieronder en u kunt binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op. 

Voor het berekenen van uw premie moet u een aantal gegevens invullen over uw bedrijfsauto en bedrijf. Zorg ervoor dat u de volgende informatie klaar heeft liggen: 

 • Uw kenteken 

 • Uw meldcode (staat ook in uw kentekenbewijs) 

 • Bedrijfs- en persoonsgegevens (naam, adres, vestigingsplaats)  

 • Hoeveel km u jaarlijks met uw zakelijke auto rijdt 

 • Uw opgebouwde schadevrije jaren 

Een bedrijfsautoverzekering afsluiten? Bij Univé kunt u kiezen uit drie basisdekkingen: WA, WA+ (beperkt Casco) en All Risk (volledig Casco).  

Let op: u bent verplicht om uw bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren. 

Graag zetten we de basisdekkingen voor u op een rij zodat u de mogelijkheden kunt vergelijken. 

De WA-zakelijke autoverzekering 
Vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt. 

De WA+ zakelijke autoverzekering
Vergoedt naast schade aan anderen/andermans spullen, ook sommige schade aan uw eigen bedrijfsauto. Denk aan diefstal, inbraak, brand-, ruit en natuurschade aan uw eigen bedrijfsauto.  

All Risk zakelijke autoverzekering 
Met een All Risk verzekering is uw eigen bedrijfsauto extra goed verzekerd. Het vergoedt namelijk naast schade aan anderen ook bijna elke schade aan uw eigen bedrijfsauto. 

Met aanvullende autoverzekeringen stappen u en uw medewerker(s) net wat geruster in de auto. Wij informeren u graag over de opties: 

Inzittendenverzekering (meest gekozen door onze klanten) 
Met de inzittendenverzekering zijn u en al uw inzittenden goed verzekerd. Als er een ongeluk gebeurt, zijn al uw spullen verzekerd en krijgen alle passagiers medische zorg vergoed. 

Rechtsbijstand Verkeer 
Met Rechtsbijstand Verkeer krijgt u deskundige juridische ondersteuning bij een conflict over uw zakelijke auto. Denk aan: conflicten bij het verhalen van schade in het verkeer, conflicten over contracten die te maken hebben met uw zakelijke auto en conflicten over strafzaken in het verkeer.  

Pechhulp  
Met Pechhulp Binnenland staat u er nooit alleen voor. U kunt namelijk dag en nacht rekenen op snelle en kosteloze hulp, overal in Nederland. U betaalt alleen zelf de benodigde onderdelen en brandstof. Mocht uw zakelijke auto niet direct ter plekke gerepareerd kunnen worden, dan wordt deze door Univé kosteloos weggesleept en naar de dichtstbijzijnde garage of uw dealer gebracht. Is reparatie binnen 24 uur niet mogelijk? Dan regelt Univé vervangend vervoer voor u of uw medewerker(s). Als u uw zakelijke auto ook veel in het buitenland gebruikt, dan kunt u Pechhulp Buitenland afsluiten.  

Eigen vervoerverzekering
Met de eigen vervoerverzekering kunt u (waardevolle) bedrijfsgoederen en gereedschappen die u in uw zakelijke auto vervoert verzekeren. Bij diefstal en/of schade worden de kosten van deze spullen gedekt. Dit geldt ook als u niet onderweg bent, dag en nacht. Dat is wel net zo fijn. Let op: de eigen vervoerverzekering moet u apart afsluiten.

Na het uitkiezen van passende verzekeringen hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te vullen. Kloppen alle ingevulde velden? Dan kunt u uw zakelijke autoverzekering afsluiten. Na het afsluiten van een Univé bedrijfsautoverzekering heeft u nog 14 dagen bedenktijd.  

Na het bevestigen van de bedrijfsautoverzekering krijgt u van ons een bevestigingsmail. Hierin kunt u zien of u al een voorlopige dekking heeft. Is dat het geval? Dan kunnen u en uw medewerker(s) onbezorgd de auto instappen, de zakelijke autoverzekering is dan namelijk direct geldig.  

Is uw nieuwe bedrijfsautoverzekering geaccepteerd? Dan kunt u de oude verzekering opzeggen bij de desbetreffende verzekeraar. 

Wilt u uw zakelijke verzekeringen inzien of schade melden? Dan kan dat gemakkelijk via Mijn Univé Zakelijk of de Univé App

Bij vragen en advies kunt u altijd terecht bij onze Klantenservice of in één van onze Univé-winkels. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij een Univé-winkel bij u in de buurt. Onze adviseurs helpen u graag verder.   

Blogs over de bedrijfsautoverzekering