Ga naar inhoud

Eigen risico bedrijfsautoverzekering

Als je schade aan je bedrijfsauto claimt is er soms een eigen risico van toepassing. Maar wat is de hoogte van het eigen risico? En wat betekent dit in de praktijk? Lees het hieronder.

Wat is het eigen risico bij de bedrijfsautoverzekering?

Het eigen risico is het deel van het schadebedrag dat je zelf moet betalen. Het overige bedrag van de schade, wordt gedekt door je bedrijfsautoverzekering. Het eigen risico geldt per gemelde schade.

Eigen risico bij bedrijfsautoverzekering WA, WA+ of All Risk

  • Een WA bedrijfsautoverzekering dekt de schade die je aan anderen toebrengt. Hiervoor geldt geen eigen risico. De WA bedrijfsautoverzekering wordt meestal afgesloten voor bedrijfsauto’s van 9 jaar en ouder.
  • Een WA+ bedrijfsautoverzekering dekt sommige schades aan je bedrijfsauto, zoals ruit-, storm- of brandschade. Bij deze schades geldt wel een eigen risico. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s tussen de 6 en 9 jaar oud.
  • Een All Risk bedrijfsautoverzekering dekt ook schades aan je eigen bedrijfsauto, bijvoorbeeld na een aanrijding. Bij schades geldt wel een eigen risico. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor jonge bedrijfsauto’s (tot 6 jaar).

Lees ook over het verschil tussen een WA+ en een All Risk verzekering.

Hoeveel eigen risico bij bedrijfsautoverzekering?

Het standaard eigen risico bij een WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering, is € 100 per gebeurtenis.

Als je een bedrijfsautoverzekering afsluit, kun je het eigen risico afkopen. Je betaalt een hogere premie, maar hebt dan geen eigen risico meer.

Je kunt er ook voor kiezen om het eigen risico per schadegeval te verhogen naar € 250,- of € 500,-. Daarmee bespaar je op de premie. Het betekent wel dat je meer zelf betaalt bij schade aan je bedrijfsauto.

Bij het berekenen van de bedrijfsautoverzekering zie je direct wat deze keuze met het premiebedrag doet.

Eigen risico bij ruitschade bedrijfsauto

Heb je een WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco) bedrijfsautoverzekering en kan je autoruit gerepareerd worden? Dan kost dit niets. Moet de autoruit vervangen worden? Dan geldt een eigen risico voor ruitschade van € 100,-.

Voorwaarde is wel dat je de ruitschade laat herstellen door een schadeherstelbedrijf dat is aangesloten bij de Univé SchadeService.

Bij een WA-verzekering voor je bedrijfsauto is ruitschade niet verzekerd.

Univé SchadeService: je schade snel hersteld

Heb je schade aan je bedrijfsauto en ben je WA+ of All Risk verzekerd? Dan staan door heel Nederland schadeherstelbedrijven van Univé SchadeService klaar om je weer op weg te helpen. In de Univé App vind je een door Univé geselecteerde schadehersteller bij jou in de buurt.

We vergoeden je schade alleen als je voor één van deze bedrijven kiest. Je herkent een schadehersteller die is aangesloten bij Univé SchadeService aan onderstaand vignet.

Partners Univé Schade Service

Heb je bij het afsluiten van je bedrijfsautoverzekering gekozen voor de optie ‘eigen keuze schadeherstelbedrijf’? Dan mag je uiteraard zelf kiezen welk bedrijf de schade herstelt. Op je polis staat wat je gekozen hebt.

Niet voor elke schade geldt eigen risico

Is de schade aan je bedrijfsauto ontstaan buiten jouw schuld? En kan Univé het schadebedrag verhalen op de tegenpartij? Dan betaal je geen eigen risico. In sommige gevallen moet je het eigen risico wel voorschieten. Je krijgt dit terug zodra de schade is verhaald op de tegenpartij.

Gevolgen no-claimkorting?

Bij het claimen van schade aan je bedrijfsauto geldt vaak een eigen risico. Daarnaast kan de schade gevolgen hebben voor je opgebouwde no-claimkorting. Dat betekent dat je het volgende jaar minder korting ontvangt op je bedrijfsautoverzekering.

Uitzonderingen zijn ruitschade of als de schade verhaald kan worden op de tegenpartij.