Ga naar inhoud

Rechtshulp verkeer

Met Rechtshulp verkeer van Univé ben je verzekerd van deskundig juridische hulp als er conflicten ontstaan met je bedrijfsauto. Dit kan zijn bij een ongeluk of bij het kopen, onderhouden of verzekeren van een bedrijfsauto. Sluit Rechtshulp verkeer af bij je bedrijfsautoverzekering.

Bereken in 2 minuten de premie voor je bedrijfsauto

  • Bedrijfsauto en aanhanger verzekerd
  • Wisselende bestuurder verzekerd
  • Geschikt voor zzp'ers en mkb'ers

Wat valt er onder Rechtshulp verkeer?

Rechtshulp verkeer staat voor je klaar bij juridische conflicten na ongevallen met je bedrijfsauto. Ook ben je verzekerd van ondersteuning bij conflicten rondom de aankoop, onderhoud en het vervoer van je bedrijfsauto. Daarnaast geven we juridisch advies, helpen we bij procedures en worden juridische kosten gedekt.

Klanten geven onze bedrijfsautoverzekering gemiddeld een 8,8

Goed om te weten over Rechtshulp verkeer

Onze deskundigen bieden rechtsbijstand in het geval van een conflict met je bedrijfsauto. Deze professionals zijn gespecialiseerd in specifieke juridische gebieden. In bepaalde situaties schakelen we externe deskundigen in om namens ons rechtsbijstand te verlenen. De kosten voor rechtsbijstand van de verzekerde worden volledig gedekt, inclusief gevallen waarin externe deskundigen worden ingeschakeld om namens ons rechtsbijstand te verlenen.

Wanneer je Rechtsbijstand verkeer afsluit bij je bedrijfsautoverzekering, dan zijn de volgende personen verzekerd:

  • De eigenaar van de bedrijfsauto
  • De inzittende die toestemming had om in de bedrijfsauto te zitten
  • De bestuurder die toestemming had om de bedrijfsauto te besturen

De verzekerde kosten van rechtsbijstand worden volledig vergoed wanneer je Univé Rechtshulp verkeer hebt afgesloten bij je bedrijfsautoverzekering en de zaak door Univé laat behandelen. Ook als wij een externe deskundige inschakelen om namens ons rechtsbijstand te verlenen wordt dit vergoed. In je polisvoorwaarden in Mijn Univé Zakelijk vind je alle kosten die worden vergoed.

Rechtshulp verkeer dekt geen boetes en dwangsommen die voortkomen uit verkeersovertredingen. Dit komt doordat boetes als strafrechtelijke zaken worden beschouwd en niet als juridische conflicten. Dwangsommen zijn ook niet gedekt, omdat ze meestal het gevolg zijn van het niet opvolgen van rechtelijke uitspraken of bevelen.

Heb je juridisch advies nodig voor je bedrijfsauto en is het Nederlands recht van toepassing? Wij kunnen advies bieden, zelfs als het conflict niet verzekerd is. Bezoek onze website of neem contact met ons op via telefoon of e-mail. We proberen je te helpen met beschikbare informatie, zoals uitleg, ondersteuning met een voorbeeldbrief, of het verstrekken van relevante informatie.

Daarom kiezen ondernemers voor Rechtshulp verkeer

Veelgestelde vragen over Rechtshulp verkeer

Andere aanvullende dekkingen voor je bedrijfsauto

Sluit direct Rechtshulp verkeer af voor jouw bedrijfsauto

Zo ben je altijd verzekerd van bijstand bij juridische conflicten met je bedrijfsauto.

Bereken je premie of sluit direct af