Ga naar inhoud

Inzittendenverzekering

Met de Inzittendenverzekering van Univé bescherm je niet alleen je passagiers, maar ook jezelf beter bij een ongeval. De inzittendenverzekering kun je afsluiten als extra dekking bij de bedrijfsautoverzekering

Wat vergoedt de inzittendenverzekering?

Na een ongeval dekt de inzittendenverzekering de schade voor zowel de bestuurder als alle inzittenden, inclusief privébezittingen. 

Klanten geven onze bedrijfsautoverzekering gemiddeld een 8,8

Daarom kiezen ondernemers voor een Inzittendenverzekering

Goed om te weten over de Inzittendenverzekering van Univé

Univé betaalt de reparatiekosten van privé spullen zoals kleding, bagage of andere spullen. Zijn de reparatiekosten hoger dan de vervangingswaarde, dan wordt de vervangingswaarde vergoedt.  Spullen van het bedrijf of je werkgever worden niet vergoed op door de Inzittendenverzekering. 

Smartengeld bij een bedrijfsautoverzekering is een vergoeding voor de emotionele schade, zoals pijn en verdriet, die iemand kan ervaren na een ongeluk. Dit geldt voor degenen die letsel oplopen, zoals de bestuurder en passagiers. Het bedrag hangt af van de ernst van het letsel en hoe het van invloed is op de betrokkenen.

Als jij als bestuurder of een inzittende blijvend invalide raakt, vergoeden wij de daadwerkelijke medische kosten tot een maximum van € 1.000.000,-.

Het is belangrijk om je gordel goed te dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen. Zo kun je de kans op letsel of erger verminderen. Daarom krijg je minder vergoeding als je je niet aan de regels houdt en daardoor de schade groter wordt.

Wij vergoeden de kosten voor het vaststellen van schade, zoals advocaatkosten, zolang deze redelijk zijn. De maximale vergoeding is € 25.000 per ongeval. Deze vergoeding is geldig voor alle verzekerden gezamenlijk.

Voor de materiële- en immateriële schade (van de bestuurder en alle inzittenden bij elkaar) geldt een maximum dekking van € 1.000.000,- per ongeval.

Veelgestelde vragen over de inzittendenverzekering

Andere aanvullende dekkingen voor je bedrijfsauto

Naast de inzittendenverzekering kun je ook andere dekkingen toevoegen aan je bedrijfsautoverzekering. 

Sluit direct de inzittendenverzekering af voor jouw bedrijfsauto

Zo zijn zowel jij als je passagiers altijd goed verzekerd bij een ongeval.

Bereken je premie of sluit direct af