Ga naar inhoud

Wat is een bedrijfsautoverzekering?

Een bedrijfsautoverzekering is een verzekering die is ontworpen voor voertuigen, zoals bestelbussen en vrachtwagens, die worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Deze verzekering kan enkel worden afgesloten als de bedrijfsauto zakelijk is geregistreerd bij het RDW. Schades die worden veroorzaakt door het bedrijfsvoertuig worden met deze verzekering gedekt. Net als bij een particuliere autoverzekering heb je bij de bedrijfsautoverzekering keuze uit verschillende dekkingen voor je bedrijfsauto:

WA-bedrijfsautoverzekering
De WA-bedrijfsautoverzekering is een wettelijke verplichte verzekering voor je bedrijfsauto. Het dekt schade aan anderen die jij hebt veroorzaakt. Schade aan je eigen bedrijfsauto zijn niet gedekt.

WA+ bedrijfsautoverzekering
Met WA+, of beperkt casco, is je bedrijfsauto verzekerd bij schade aan anderen, maar ook aan bepaalde schades aan je eigen bedrijfsauto. Denk hierbij aan brand, diefstal of ruitschade. Schade aan je eigen bedrijfsauto door eigen schuld, is niet verzekerd.

All Risk bedrijfsautoverzekering
De All Risk bedrijfsautoverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor je bestelbus of vrachtwagen. Hiermee ben je naast schade aan anderen, ook gedekt voor schade aan je eigen voertuig.

Aanvullende dekkingen
Naast de hoofddekkingen kun je je bestelbus of vrachtwagen extra goed verzekeren met een van onze aanvullende dekkingen zoals de Inzittendenverzekering, Rechtshulp verkeer of Pechhulp. Wil je schade aan eigen spullen die je vervoert in je bestelbus of vrachtwagen ook verzekerd? Dit kan met de Eigen vervoerverzekering.

Bedrijfsauto verzekeren?
Een bedrijfsautoverzekering afsluiten doe je eenvoudig online aan de hand van je kenteken. Wil je advies of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of maak een afspraak met een Univé-adviseur in een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Bereken direct je premie

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?