Ga naar inhoud

Nieuwwaarderegeling

Heb je een volledig nieuwe bedrijfsauto gekocht? Met de All Risk bedrijfsautoverzekering ben je standaard verzekerd voor de vervangingswaarde. Met de Nieuwwaarderegeling kun je de bedrijfsauto 1 jaar tegen nieuwwaarde verzekeren. Met de Nieuwwaarderegeling krijg je bij total loss of diefstal de nieuwprijs van een vergelijkbare bedrijfsauto vergoed.

Bereken in 2 minuten de premie voor je bedrijfsauto

  • Meerdere bestuurders verzekerd
  • Nieuwwaarde bij total los & diefstal
  • Geschikt voor zzp'ers & mkb'ers

Wat valt er onder de Nieuwwaarderegeling?

De Nieuwwaarderegeling van 1 jaar geldt alleen voor volledig nieuwe bedrijfsauto's en kan worden afgesloten bij een All Risk bedrijfsautoverzekering

Klanten geven onze bedrijfsautoverzekering gemiddeld een 8,8

Daarom kiezen ondernemers voor de Nieuwwaarderegeling

Goed om te weten over de nieuwwaarderegeling

Wanneer je een WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering afsluit, ben je standaard verzekerd tegen de vervangingswaarde. Bij een All-Risk bedrijfsautoverzekering heb je de mogelijkheid om bij nieuwe bedrijfsauto’s maximaal 1 jaar Nieuwwaarderegeling toe te voegen. De Nieuwwaarderegeling is enkel geldig voor bedrijfsauto’s tot 12 maanden oud.

Om gebruik te kunnen maken van de Nieuwwaarderegeling, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je de eerste eigenaar van de bedrijfsauto zijn. Bovendien mag de bedrijfsauto bij schade niet ouder zijn dan 12 maanden en mag deze niet meer dan 135.000 kilometer hebben gereden. Daarnaast dien je nog niet eerder aanspraak te hebben gemaakt op deze regeling voor dezelfde bedrijfsauto.

Wanneer je bij je All Risk bedrijfsautoverzekering één jaar Nieuwwaarderegeling toevoegt, is dit enkel mogelijk wanneer het bedrag op je polis niet hoger is dan € 50.000. Is het bedrag op de polis van je bedrijfsautoverzekering hoger? Dan is het helaas niet mogelijk om de Nieuwwaarderegeling af te sluiten.

De nieuwwaarde van een bedrijfsauto is wat deze kost als je hem nieuw aanschaft, dus de prijs in de showroom. De vervangingswaarde is de geschatte kosten voor de aanschaf van een vergelijkbare bedrijfsauto. Hierbij wordt rekening gehouden met afschrijving, dus met het bedrag waarmee de waarde van de auto is verminderd. Is de vervangingswaarde hoger dan de nieuwwaarde door bijvoorbeeld inflatie of schaarste? Dan wordt de vervangingswaarde uitbetaald. 

De Nieuwwaarderegeling is niet van toepassing op recent aangeschafte tweedehands bedrijfsauto's. Deze regeling kan uitsluitend worden toegevoegd aan de All Risk verzekering van volledig nieuwe bedrijfsauto's.

Veelgestelde vragen over de nieuwwaarderegeling

Andere aanvullende dekkingen voor je bedrijfsauto

Sluit direct de Nieuwwaarderegeling af voor jouw bedrijfsauto